HDZ VRAĆA LOPTICU / 'Milanović je bio bahat, agresivan i bezobrazan!'

Saborski Klub HDZ-a prozvao je danas premijera Zorana Milanovića da je jučer, tijekom aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru, bio bahat, agresivan i bezobrazan, ističući da iza takvog njegovog ponašanja zapravo stoji strah, nesigurnost i nesposobnost zbog loših rezultata njegove Vlade.

19.9.2012.
14:33
VOYO logo

Dok se hrvatski premijer Zoran Milanović sastajao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, saborski Klub HDZ-a održao je konferenciju za novinare na kojoj je tema bila ponašanje predsjednika Vlade na jučerašnjoj sjednici.

"Smatramo da iza te bahatosti i agresije zapravo stoji nesigurnost, strah, jer je Milanović jako svjestan da u ovih osam mjeseci nije ostvario nikakve rezultate, svjestan je da su rezultati njegove vlade porazni, pogotovo na planu gospodarstva", izjavio je potpredsjednik Kluba i član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković na konferenciji za novinare u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto bahatosti, agresivnosti i bezobrazluka u HDZ-u su od premijera, istaknuo je, očekivali da se nakon šest mjeseci od zadnjeg 'aktualca' ipak bolje pripremio, da će biti racionalan, argumentiran, civiliziran i europski predsjednik Vlade kakvim se voli predstavljati.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

'Milanović u najgorem mogućem svjetlu'

"No, vidjeli smo ga u najgorem mogućem svjetlu, kao predsjednika Vlade koji ne odgovara na pitanja, koji ne polemizira, koji ne iznosi argumente, već na uvredljiv način komunicira sa zastupnicima, iznosi uvrede osobne prirode", poručio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da je Milanović jučer uvrijedio niz zastupnika, predstavnike pojedinih hrvatskih regija, a da je posebno neprihvatljivo bilo njegovo uvredljivo ponašanje prema HDZ-ovom zastupniku Davoru Ivi Stieru.

"Njegova je poruka - ti se nisi rodio u Hrvatskoj, nije te bilo ovdje, ne poznaješ Hrvatsku i to znači da je ne voliš. On to govori čovjeku koji je bio jedan od najvažnijih ljudi za završetak pregovora o članstvu u EU, čovjeku koji je došao sredinom 1990-ih godina i ni na koji način se nije okoristio nego je uložio samoga sebe u izgradnju hrvatske države i završetak pregovora", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvim ponašanjem, naglasio je Jandroković, poslao poruku i Hrvatima koji su se vratili ili se namjeravaju vratiti u Hrvatsku - 'ne poznajete Hrvatsku, a to znači da je ne volite i da vas onda tu ni ne treba'.

Milanović je, istaknuo je, oporbene stranke prozivao da šire govor mržnje, da se koriste šovinizmom kao sredstvom političke borbe, 'a ovo zaista nije ništa drugo nego upravo to o čemu je govorio'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

A gdje je bio Karamarko?

Upitan zašto se o događajima na 'aktualcu' nije oglasio predsjednik stranke Tomislav Karamarko, Jandroković je odgovorio kako će se on o tome kasnije očitovati, te da osobno ne može shvatiti medijske napise kojima se uspoređuje pozicija premijera i čelnika oporbe tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru.

Jandroković je naglasio kako jučerašnja Milanovićeva najava da će za ratifikaciju sporazuma o granici s BiH iz 1999. godine biti potrebna dvotrećinska većina za HDZ zapravo znači da je premijer odustao od ratifikacije, jer je svjestan da HDZ i još neke stranke neće glasati za ratifikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Slabost, nesigurnost, neznanje, nesposobnost'

"Iza tog državništva na koje se voli pozivati, iza te snage i odlučnosti, ustvari stoji slabost, nesigurnost, neznanje, nesposobnost, jer ako si državnik onda ćeš neke stvari napraviti državnički", poručio je.

Milanovića je prozvao da je opozvao još jednu svoju bitnu odluku, nakon one da će, suprotno ranijem stavu, ipak ići na gradnju Pelješkog mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je stav HDZ-a kako ne treba žuriti s ratifikacijom tog sporazuma, da sada za to nije vrijeme jer je na snazi privremeni režim, da na taj način razmišljaju i priznati hrvatski stručnjaci 'o kojima je Milanović također jučer govorio s omalovažavanjem'.

Vladu je prozvao da u ratifikaciju ulazi slučajno, bez strategije i nepripremljena, a na upit hoće li HDZ biti odgovoran za posljedice ako se sporazum ne ratificira, odgovorio je kako je cijeli slučaj isprovocirao SDP i da je ta stranka odgovorna za eventualne posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je odgovornost vladajućih kojom si samo nepotrebno stavljamo teret više", poručio je Jandroković.

Više doznajte u videu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo