AKCIJA 'INDEKS' na MEDICINI / Uhićeno 12 osoba, među njima i članovi obitelji Bajićeve zamjenice

Akcija protiv korupcije na sveučilištima pokrenuta još 2007. nastavljena je na zagrebačkoj medicini. Nakon višemjesečne istrage poslijepodne je uhićeno 12 zaposlenika i studenata tog fakulteta zbog prodaje i kupnje ispita za cifru od 500 do dvije tisuće eura. RTL Danas ekskluzivno doznaje da su među njima i dva člana obitelji jedne od zamjenica glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

10.10.2012.
15:42
VOYO logo

U antikorupcijskoj akciji na zagrebačkom Medicinskom fakultetu uhićeno je 12 osoba, potvrdio je MUP.

"Policijski službenici Ravnateljstva policije, PN USKOK-a u koordinaciji s USKOK-om proveli su višemjesečno kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je uhićeno 12 hrvatskih državljana zbog osnova sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava USKOK-u", priopćeno je iz MUP-a iz kojega ne žele otkriti druge pojedinosti antikorupcijske akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U USKOK-u se i dalje ništa ne može doznati.

Pozivajući se na neslužbene informacije i izvore mediji su poslijepodne objavili da je uhićen profesor anatomije Z.K., dvoje njegovih asistenata, tajnica referade i nekoliko studenata koji su kupovali ispite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTLDanas ekskluzivno doznaje da su među njima i dva člana obitelji jedne od zamjenica glavnog državnog odvjetnika MladenaBajića.

Potvrđeno je da su među osumnjičenima suprug i sin VišnjeLončar, jedne od pet Bajićevih zamjenica iz DORH-ovog kaznenog odjela. Sumnja se da je suprug Bajićeve zamjenice sinu, studentu prve godine, dao novac znajući da je to za kupovinu ispita iz Anatomije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Medicinskog fakulteta najavili su priopćenje, a dekan tog fakulteta DavorMiličić za Novi list je potvrdio da se za korupciju zasad sumnjiče jedan profesor i dvoje djelatnika tog fakulteta. Svo troje suspendirani su odlukom uprave fakulteta dok traje istraga, a studenti koji se terete da su sudjelovali u kupoprodaji ispita dobili su zabranu studiranja.

Policija je danas pretražila Zavod za anatomiju Medicinskog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji nagađaju da je riječ o nastavku antikorupcijske akcije Indeks, pokrenute 2007. Tom je akcijom bilo obuhvaćeno više od sto osoba sa zagrebačkog Prometnog i Ekonomskog fakulteta - profesora, posrednika, studenata i članova njihovih obitelji.

Akcija je do sada "urodila" s pet optužnica i više desetaka optuženih. Do sada je pravomoćno završen samo jedan slučaj u kojem je zbog kupoprodaje ispita na Fakultetu prometnih znanosti na bezuvjetne zatvorske kazne osuđeno devetero profesora i četvero posrednika, dok je 17 ostalih optuženih kažnjeno uvjetno. Osuđeni profesori dobili su i petogodišnju zabranu profesorskog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinski fakultet potvrdio suspenziju osumnjičenih djelatnika

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu priopćio je da je uprava fakulteta do daljnjega suspendirala zaposlenike osumnjičene u antikorupcijskoj aferi u sklopu koje je danas uhićeno 12 osoba, među kojima je i jedan profesor tog fakulteta te dvoje njegovih asistenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U srijedu 10. listopada Državno odvjetništvo obavilo je istražne radnje protiv troje djelatnika Zavoda za anatomiju i troje studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Istražna radnja temelji se na anonimnoj prijavi koja ukazuje na možebitna kaznena djela u svezi s polaganjem ispita iz predmeta 'Anatomija' u dvojice studenata. Uprava Fakulteta na čelu s dekanom, odmah je, sukladno postojećim pravilnicima, suspendirala do daljnjega osumnjičene zaposlenike i pokrenula stegovne postupke. Osumnjičeni studenti udaljeni su sa svih vidova nastave i ostalih aktivnosti na Fakultetu te su protiv njih u skladu s pravilima također pokrenuti stegovni postupci", ističe se u pripćenju.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo