EKSKLUZIVNO ZA RTL / Bajić komentirao uhićenje članova obitelji svoje zamjenice

Upitan da komentira uhićenja s Medicinskog fakuleta, pogotovo supruga i sina jedne od pet njegovih zamjenica iz DORH-ovog kaznenog odjela, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić sinoć je ispred USKOK-a ekskluzivno za RTL izjavio: "To je samo odraz toga da radimo kao sat".

11.10.2012.
9:16
VOYO logo

USKOK je u srijedu navečer ispitao dvanaest osoba uhićenih za trgovanje ispitima na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a isti su noć proveli u pritvoru. Danas u poslijepodnevnim satima trebaju izaći pred istražnog suca koji bi trebao odlučiti o daljnjem pritvoru. Navodno je najmanje dvoje osumnjičenika priznalo je krivnju, dok su se ostali branili šutnjom.

Upitan da komentira uhićenja s Medicinskog fakuleta, pogotovo supruga i sina jedne od pet njegovih zamjenica iz DORH-ovog kaznenog odjela, glavni državni odvjetnik MladenBajić sinoć je ispred USKOK-a ekskluzivno za RTL izjavio: "To je samo odraz toga da radimo kao sat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u antikorupcijskoj akciji na zagrebačkom Medicinskom fakultetu uhićeno je 12 osoba, potvrdio je MUP.

"Policijski službenici Ravnateljstva policije, PN USKOK-a u koordinaciji s USKOK-om proveli su višemjesečno kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je uhićeno 12 hrvatskih državljana zbog osnova sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava USKOK-u", priopćeno je iz MUP-a iz kojega ne žele otkriti druge pojedinosti antikorupcijske akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

RTLDanas je doznao da su među njima i dva člana obitelji jedne od zamjenica glavnog državnog odvjetnika MladenaBajića, a kasnije je potvrđeno da su među osumnjičenima suprug i sin VišnjeLončar, jedne od pet Bajićevih zamjenica iz DORH-ovog kaznenog odjela. Sumnja se da je suprug Bajićeve zamjenice sinu, studentu prve godine, dao novac znajući da je to za kupnju ispita iz anatomije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekan Medicinskog fakulteta DavorMiličić potvrdio je da se za korupciju zasad sumnjiče jedan profesor i dvoje djelatnika tog fakulteta. Sve troje suspendirani su odlukom Uprave fakulteta dok traje istraga, a studenti koji se terete da su sudjelovali u kupoprodaji ispita dobili su zabranu studiranja.

Riječ je o nastavku antikorupcijske akcije Indeks, pokrenute 2007. Tom je akcijom bilo obuhvaćeno više od sto osoba sa zagrebačkog Prometnog i Ekonomskog fakulteta - profesora, posrednika, studenata i članova njihovih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija je do sada "urodila" s pet optužnica i više desetaka optuženih. Do sada je pravomoćno završen samo jedan slučaj u kojem je zbog kupoprodaje ispita na Fakultetu prometnih znanosti na bezuvjetne zatvorske kazne osuđeno devetero profesora i četvero posrednika, dok je 17 ostalih optuženih kažnjeno uvjetno. Osuđeni profesori dobili su i petogodišnju zabranu profesorskog rada.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo