IZA REŠETAKA I HRVATSKI DRŽAVLJANI / U Španjolskoj uhićeni pripadnici zloglasnog zemunskog klana!

Image
Foto: Blic

Sve uhićene sumnjiči se da su dio kriminalne skupine odgovorne za likvidacije, pranje novca i krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike prema Španjolskoj i zemljama Europske unije, navode beogradski mediji.

12.10.2012.
7:10
Blic
VOYO logo

BEOGRAD - U zajedničkoj akciji srbijanske i španjolske policije u četvrtak je u nekoliko gradova u Španjolskoj uhićeno najmanje 15 osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnom skupinom LukeBojovića, a među uhićenima su državljani Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore, potvrdio je u četvrtak navečer u Beogradu ravnatelj srbijanske policije MiloradVeljović.

Akciju su, kako navode beogradski mediji, izvele sigurnosne službe Srbije, Uprava kriminalističke policije i policija Španjolske, a pretraženo je 20 stanova i privatnih tvrtki u Las Palmasu, Alicanteu i još nekoliko španjolskih gradova. Uhićeni su, među ostalima, Bojovićev brat Nikola i supruga Barbara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve uhićene sumnjiči se da su dio kriminalne skupine odgovorne za likvidacije, pranje novca i krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike prema Španjolskoj i zemljama Europske unije, navode beogradski mediji.

Luka Bojović je označen kao vođa tzv. zemunskog klana, kriminalne organizacije na čijem je čelu od travnja 2003. godine, nakon što je klan sudjelovao u atentatu na srbijanskog premijera ZoranaĐinđića, te policijske akcije "Sablja", u kojoj su likvidirani prethodni šefovi klana Dušan SpasojevićŠiptar i MileLukovićKum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojović je iz Srbije pobjegao u lipnju 2010. nakon što su uhićeni SretkoKalinić i MilošSimović, čemu je prethodio njihov obračun u Zagrebu.

Luka Bojović, VladimirMilisavljević zvani Budala i SinišaPetrić uhićeni su početkom ove godine u Valenciji i u tijeku je procedura za njihovo izručenje srbijanskom pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo