slika govori više od 100 riječi / Ivo Sanader uhvaćen u laži! Ipak je znao za vjetrovke!

Image
Foto: Virovitica-online.com

Iako je bivši predsjednik HDZ-a, Ivo Sanader, zanijekao da je njegova stranka naručila jakne s natpisom 'Željo majstore' dok je on bio premijer, čini se kako nije govorio istinu. Naime, pojavile su se fotografije koje dokazuju ne samo da je znao za postojanje takvih vjetrovki, nego da je dobio jednu na dar.

16.10.2012.
14:41
Virovitica-online.com
VOYO logo

O suradnji s marketinškom agencijom Fimi medijom, preko koje se po tvrdnjama USKOK-a nezakonito financirao HDZ i bivši premijer Ivo Sanader, danas su na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočili bivši predsjednik uprave Plinacro-a Branko Radošević, direktor ACI-ja Anto Violić te vlasnik tvrtke koja je za Fimi mediju, među ostalim, nabavljala i jakne s logom HDZ-a.

Po riječima vlasnika tvrtke Emma 95Marina Frčka, riječ je o tisuću plavih vjetrovki na kojima je s prednje strane na prsima bio logo HDZ-a, a sa stražnje na leđima natpis Željo majstore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim nabave razne robe, Frčkova se tvrtka na traženje Fimi medije javljala na javne natječaje.

"Mailom bi nas obavijestili kome poslati ponudu i kakvu cijenu staviti", kazao je svjedok, potvrdivši sumnje tužiteljstva da je Fimi medija angažirala tvrtke koje su se javljale na natječaje s nepovoljnijim ponudama, odnosno višom cijenom od one koju je ponudila agencija Nevenke Jurak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi bivši premijer prigovorio je iskazu svjedoka ističući da u njegovo vrijeme HDZ nikada nije naručio ništa s natpisom Željo majstore.

"Da smo takvu jaknu naručili, moglo je stajati samo Dinamo majstore", ustvrdio je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček s optuženičke je klupe također prigovorio svjedočenju rekavši da je on bio zadužen za obje predizborne kampanje u 'inkriminiranom razdoblju' te da takvih jakni nikada nije bilo.

Za razliku od drugih čelnika javnih tvrtki koji su posvjedočili da su uglavnom bili zadovoljni poslovima koje je za njih odradila Fimi medija direktor ACI-ja Anto Violić je kazao da im ta agencija nije odradila jedan od dva plaćena posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog toga smo na savjet pravne službe protiv Fimi medije pokrenuli sudski spor", kazao je Violić. Prisjetio se da mu je na suradnju s tom agencijom preporučio bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić rekavši da ona radi za sve tvrtke od državnog interesa.

"Znao sam da je Barišić prva osoba do premijera i da je u stanju omogućiti da na svečanost dođu svi ministri", kazao je Violić za čiju je tvrtku Fimi medija organizirala svečanost u povodu 25. obljetnice osnutka ACI-ja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Bivši predsjednik Uprave Plinacroa, Branko Radošević kazao je da se na suradnju s Fimi medijom odlučio kada je vidio domjenak koji je ta agencija radila za CROSCO, čiji ga je direktor Bojan Milković potom upoznao s Nevenkom Jurak.

Radošević je govorio i o sastanku u vladi u travnju 2007. na kojemu je, po tvrdnjama tužiteljstva, predstavnicima javnih tvrtki sugerirana suradnja s Fimi medijom. Sastanak je vodio Sanader koji je direktorima pojašnjavao da se bolje trebaju prezentirati u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju sastanka Sanader je Barišića pitao kako se zove ona tvrtka, a Barišić mu je odgovorio - Fimi media. No, to nisam shvatio kao nikakvu preporuku jer je Plinacro već poslovao s tom agencijom", rekao je Radošević.

Suđenje se ispitivanjem novih svjedoka nastavlja 22. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike