PROSVJED PRED SABOROM / 'Zviždač' zbog Bajića počeo sa štrajkom glađu

Image
Foto: PIXSELL

Matijević je zainteresiranima dijelio uvezane dokumente nazvane 'Sabrana nedjela Mladena Bajića', u kojima je pobrojio 13 slučajeva, koji, tvrdi, dokazuju njegove tvrdnje o Bajićevu lošem i neprofesionalnom radu.

16.10.2012.
17:30
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Bivši pomoćnik ravnatelja Carinske uprave, "zviždač" RobertMatijević u utorak je započeo štrajk glađu ispred Sabora, u kojemu je glavni državni odvjetnik MladenBajić podnosio godišnje izvješće, tvrdeći da je Bajić ignorirao njegove kaznene prijave koje je podnosio kroz posljednjih desetak godina, što Bajić odbacuje.

Matijević je zainteresiranima dijelio uvezane dokumente nazvane "Sabrana nedjela Mladena Bajića", u kojima je pobrojio 13 slučajeva, koji, tvrdi, dokazuju njegove tvrdnje o Bajićevu lošem i neprofesionalnom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među tim dokumentima je slučaj zamjene zemljišta u Zagrebu u Heinzelovoj i Branimirovoj ulici.

"Na dokumentu u kojem se tvrdi da je Grad oštećen u iznosu od dva do sedam milijuna kuna stoji potpis Mladena Bajića. Iako je potpisao da je tu riječ o kaznenom djelu, on nije poduzeo baš ništa da se slučaj riješi", objasnio je novinarima Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao "vrhunac parodije Bajićeva rada" izdvojio slučaj Geotehnike, u kojem je Hrvatskoj pred komisijom UN-a trebala biti isplaćena naknada od oko 13 milijuna dolara, no država je odustala od zahtjeva.

"Bajiću je dostavljena sva dokumentacija prema kojoj je trebao istražiti tko i zašto je od toga odustao, no umjesto da to istraži, on piše premijeru i pita njega misli li da je Hrvatska oštećena", tvrdi Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bajića je prozvao da štiti organizirani gospodarski kriminal i korupciju, umjesto da se bori protiv njega.

Glavni državni odvjetnik odbacio je Matijevićeve navode, ističući da je Matijević DORH-u "kao i drugi, podnio niz informacija, koje su otišle u operativnu obradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se napravilo, napravilo se. Neki od tih predmeta su procesuirani i prije Matijevića, a neki nisu, zato što nije bilo dokaza", rekao je Bajić.

Ustvrdio je da u slučaju pisma premijeru vezanom uz Geotehniku nema ničeg spornog, te da je samo tražio da se Vlada, kao vlasnik 54 posto tvrtke, očituje o odluci Uprave da otpiše neka potraživanja u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvar se rješavala preko UN-a i to je sasvim legitimno, u tome nema nikakvih zlouporaba", naglasio je Bajić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo