'STALNO SMO SE SVAĐALI KAo DJECA' / Obama se sprdao s Trumpom u popularnoj emisiji

Image

"To sve potječe iz vremena kada smo zajedno odrastali u Keniji. Stalno smo se svađali na nogometnom igralištu. On baš nije bio dobar i bio je ljut zbog toga. Kada smo se konačno preselili u Ameriku mislio sam da će se time to zaključiti", našalio se Obama s Trumpom.

25.10.2012.
13:00
VOYO logo

Predsjednik SAD-a BarackObama u srijedu navečer gostovao je u emisiji JayaLenoa "The Tonight Show" televizijske mreže NBC u kojoj je pored ozbiljnih tema poput gospodarstva i začeća u opuštenijem tonu odgovorio američkom milijunaša DonalduTrumpu koji ustrajno tvrdi da Obama nije rođen u SAD-u, izvijestile su agencije i američki mediji u četvrtak.

Izjava republikanskog kandidata za senat RichardaMourdocka da je začeće pri silovanju "nešto što je Bog odlučio da se dogodi" uzburkala je političke krugove uoči predsjedničkih izbora 6. studenog. "Ne znam odakle tim momcima te ideje. Dopustite mi da iznesem vrlo jednostavan prijedlog: silovanje je silovanje. To je zločin", rekao je Obama. "Upravo je to razlog zašto ne želite da grupa političara, većinom muškaraca, odlučuje o zdravlju žena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obamina kampanja, koja dobija veću potporu žena u mnogim izborno ključnim državama, brzo je počela povezivati Mourdockove izjave s republikanskim kandidatom MittomRomneyem koji se još ovoga ljeta morao ograditi od sličnih izjava drugog republikanskog kandidata za Senat, Todda Akina.

U ležernnom razgovoru s mnogo šala o braku, Noći vještica i drugim temama, Obama je dao nekoliko ozbiljnih odgovora, većinom o središnjem pitanju gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama je izrazio nadu da će do kraja godine biti usvojen plan rezanja potrošnje uz povećanje poreza za one koji zarađuju više od 250.000 dolara godišnje, a glede gospodarske krize u Europskoj uniji američki je predsjednik ocijenio da "oni nisu na nju odgovorili brzo koliko su mogli".

Na pitanje Jaya Lenoa je li mu drago što su završene izravne predsjedničke debate Obama je odgovorio da se sada "baš nekako naučio" na njih. Obamin nastup u prvoj raspravi s Romneyem uglavnom je loše ocijenjen, a sam američki predsjednik je ocijenio da nije dovoljno energično istaknuo razliku njegovih i Romneyevih vizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio problema s raspravom, rekao je Obama, je što to nije prirodan način komunikacije, odnosno svađati se s nekim dok sjedite pored njega. "Pa oženjen si", rekao je Leno, a Obama je uzvratio rekavši da je "razlika s Michelle" što on "popusti u svakoj točci".

Image
Image

donald, trump Donald Trump

Obama se našalio i glede ponude milijunaša Donalda Trumpa da će uplatiti pet milijuna dolara humanitarnim organizacijama ako Obama objavi dokumente iz razdoblja školovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump, podržavatelj republikanaca, ustrajno postavlja pitanje je li Obama, koji je rođen na Havajima, doista rođen u Sjedinjenim Državama što je po ustavu uvjet da postane predsjednik. Trump tvrdi da je Obama rođen u Keniji.

"To sve potječe iz vremena kada smo zajedno odrastali u Keniji. Stalno smo se svađali na nogometnom igralištu. On baš nije bio dobar i bio je ljut zbog toga. Kada smo se konačno preselili u Ameriku mislio sam da će se time to zaključiti", našalio se Obama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo