međunarodni turistički sajam / Britanci ponovno otkrivaju Lijepu našu

Iako Hrvatska još nije blizu prijeratnog broja britanskih turista, ove godine ih je bilo više nego ikada od samostalnosti. Na jednom od najvećih turističkih sajmova na svijetu u Londonu, Hrvatska se želi svijetu predstaviti kao zemlja u kojoj se može uživati tijekom cijele godine.

5.11.2012.
18:56
VOYO logo

U šarenilu jednog od najvećih turističkih sajmova na svijetu, teško je doći do izražaja. Hrvatska se trudi što više približiti Britancima koji ponovno otkrivaju našu zemlju. 

Nova direktorica Turističke zajednice Meri Matešić, koja je na to mjesto došla upravo iz londonskog ureda HTZ-a, dobro poznaje ukus Otočana. "Ono što njih oduševljava kod nas su prirodne i kulturne ljepote, gastronomija sve više, hrvatska vina, strašno je popularno jedrenje, sve više otkrivaju kontinent, aktivni turizam", rekla je Matešić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To potvrđuju i brojke. Ove je godine, u prvih devet mjeseci Hrvatsku posjetilo 300.000 Britanaca, odnosno za četvrtinu više nego lani.

Duže od 30 godina ovaj je sajam jedno od najboljih mjesta na svijetu za predstavljanje novih trendova u turizmu. Ovdje svake godine dođe više od tri tisuće novinara koji prate turistički sektor, više od pet tisuća izlagača i čak 50 tisuća turističkih profesionalaca iz cijeloga svijeta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar turizma u London je došao razgovarati o produženju sezone letenja low cost kompanija barem od početka ožujka do kraja studenog. "Trebamo tražiti nove goste. To nisu oni gosti koji su dolazili kod nas 80-tih i koji su plaćali 4-5 funti za puni pansion.  Mislim da su pred nama izazovi putovanja posebnih interesa, dakle nešto što može trajati ne samo u špici sezone", rekao je Veljko Ostojić.

Britanci su u krizi reducirali broj putovanja, ali ne i potrošnju na putovanjima. A cilj hrvatskog turizma je izboriti se da takvi gosti dođu baš kod nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo