'tisućljetna voda' / Pogledajte što je vodni val učinio Otok Virju!

Oko četiri sata počela je drama u mjestu Otok Virje, koje se nalazi na granici sa Slovenijom, samo 20-tak kilometara od Varaždina. Proglašeno je izvanredno stanje obrane od poplava jer je potopljeno oko 60 kuća, a razina vode u nekima je viša od metra.

6.11.2012.
11:33
VOYO logo

Vodni val je nakon poplava koje su jučer poharale Sloveniju stigao u Hrvatsku. Došlo je do naglog porasta vodostaja Save, Mure, Drave i Kupe.

Vrhunac vodnog vala na rijeci Dravi stigao je oko 4 sata ujutro u Hrvatsku i odmah prouzročio velike probleme na slovensko-hrvatskoj granici. Nabujala rijeka prelila se preko zaštitnog kanala na područje mjesta Otok Virje i ugrozila više od 60 kućanstava, prenosi eVaraždin.

Čak 30-tak kuća u Otoku Virju je pod vodom. U pojedinim kućama je do metar vode, a u nekima 30-tek centimetara. Voda i dalje raste i nastavit će, prema prognozama, rasti još najmanje dva sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se nalazite na poplavljenom području, pošaljite nam svoj video ili fotografije na "Vaše vijesti".

Stručnjaci Hrvatskih voda spomenuti protok nazvali su „tisućljetnom vodom“. Preciznije, riječ je o razini koju rijeka Drava dostiže jednom u tisuću godina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Županija je pratila situaciju, informirala načelnike, sazvala stožer i pripremila se za ovaj vodni val. Evakuirani su svi građani, nema mjesta panici ili opasnosti za ljudske živote. Proglasit će se najvjerojatnije elementarna nepogoda i onda ćemo vidjeti kako pomoći ljudima kojima su poplavljene kuće. No, politika ne može zaustaviti vodu u naviranju", kazao je župan Varaždinske županije Predrag Štromar za RTL Danas.

Srećom, prema posljednjim informacijama u Otoku Virju voda stagnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalna vrijednost vodostaja Save u iznosu od oko 420 centimetra očekuje se u gradu Zagrebu danas između 16 i 17 sati, uz mogućnost proglašenja izvanredne obrane od poplava, izvijestio je u jutrošnjem izvješću od 5 sati Glavni centar za obranu od poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo