zagreb očekuje vodni val / Nasipi popustili, Otok Virje poplavljen i odsječen!

Image
Foto: eVaraždin
Image
Foto: eVaraždin

Prema posljednjim informacijama, nasipi u mjestu Otok Virje popuštaju te ako se ne uspiju sanirati, oko 200 ljudi će trebati evakuirati. Vodni val će proći kroz Zagreb između 16 i 17 sati.

6.11.2012.
14:27
eVaraždin
VOYO logo

U Otok Virju došlo je do popuštanja nasipa i u tijeku je dramatična akcija kako bi se nasip zatvorio, piše eVaraždin.

"Ukoliko ne uspijemo, prijeti nam evakuacija oko 200 ljudi, svih preostalih u Otok Virju", rekao je načelnik općine Cestica, Mirko Korotaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, vrhunac vodnog vala na rijeci Dravi stigao je oko 4 sata ujutro u Hrvatsku i odmah prouzročio velike probleme na slovensko-hrvatskoj granici. Nabujala rijeka prelila se preko zaštitnog kanala na područje mjesta Otok Virje i ugrozila više od 60 kućanstava.

Pogledajte što je vodni val učinio Otok Virju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 30-tak kuća u Otok Virju je pod vodom. U pojedinim kućama je do metar vode, a u nekima 30-tek centimetara. Do mjesta se može doći samo visokim terenskim vozilima jer je cesta poplavljena i do 30 centimetara.

Stručnjaci Hrvatskih voda spomenuti protok nazvali su „tisućljetnom vodom“. Preciznije, riječ je o razini koju rijeka Drava dostiže jednom u tisuću godina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se nalazite na poplavljenom području, pošaljite nam svoj video ili fotografije na "Vaše vijesti".

Prema pisanju eVaraždina, vodni val prijeti i mještanima općine Veliki i Mali Bukovec, gdje su se počeli graditi zečji nasipi. Obala Bednje je na nekim mjestima oštećena. Sanacije obale je u tijeku, ali je na nekim područjima neprohodan teren, pa se kamionima ne može do obale. Vodni val Drave očekuje se oko 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalna vrijednost vodostaja Save u iznosu od oko 420 centimetra očekuje se u gradu Zagrebu danas između 16 i 17 sati, uz mogućnost proglašenja izvanredne obrane od poplava, izvijestio je u jutrošnjem izvješću od 5 sati Glavni centar za obranu od poplava.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo