TKO ĆE BITI PREDSJEDNIK? / Proučite izborno stanje od istočne do zapadne obale SAD-a!

Image

Izborna noć u SAD-u je uzbudljiv događaj za mnoge Amerikance, no isto tako za cijeli svijet. Rezultate američkih predsjedničkih izbora, analize, informacije uživo iz američkih medija, zanimljivosti, fotogalerije... sve u realnom vremenu, sa stalnim osvježavanjem sadržaja, tijekom cijele noći pratite na portalu www.rtl.hr.

6.11.2012.
21:10
VOYO logo

Prve izlazne ankete bit će poznate s Istočne obale, o prognozama će se pričati, no do posljednjeg trenutka, dok ne glasaju i građani sa Zapada, neće biti poznato hoće li BarackObama ostati, a Mitt Romney postati novi američki predsjednik.

Stanovnici dvaju malih mjesta u sjevernoj američkoj državi New Hampshire otvorili su ovogodišnje predsjedničke izbore u SAD-u, obavivši svoju građansku dužnost glasovanjem u ponoć. OStali će kako slijedi:

00:00 (Središnje europsko vrijeme, 01:00 po hrvatskomvremenu) - zatvaraju se prva birališta, i to ona u Indiani i Kentuckyju. Obje države u tradicionalno republikanski opredijeljene. Televizijske postaje počinju s početnim predviđanjima.

01:00 - Zatvaranje birališta u 'prevrtljivoj' Virginiji i dijelovima Floride. Obama bi trebao pobijediti u barem jednoj od te dvije zemlje. Izbori završavaju i u Vermontu, gdje je Obami pobjeda zajamčena. U isto vrijeme, izbori su gotovi u Georgiji i Južnoj Karolini, državama koje simpatiziraju Romneya.

1:30 - U još jednoj od ključnih država za izbore u SAD-u, Ohiju, zatvaraju se birališta. Tko je u ovoj američkoj državi bio u vodstvu posljednjih 50 godina, taj je na kraju i pobjedio na cijelokupnim izborima. Konačni glasovi zbrajaju se također i u Sjevernoj Karolini te Zapadnoj Virginiji, u kojoj se očekuje Romneyeva pobjeda.

02:00 - Zapadni dio Floride, kao i 15 ostalih američkih država zatvaraju svoja birališta, među kojima su gusto naseljena Pennsylvania i New Hampshire. U Washingtonu su dosad biračke kutije zapečaćene.

02:30 - Izbori završavaju i u Arkansasu, državi koja favorizira Romneya.

03:00 - Biračka mjesta se zatvaraju u 13 američkih država, izbori se privode kraju i u Coloradu te Wisconsinu. Kada se glasovi prebroje u napučenom Teksasu i New Yorku, vrlo će se vjerojatno znati tko je pobjednik ovih predsjedničkih izbora u SAD-u.

04.00 - Izbori su gotovi u četiri države, koje međuostalima uključuju Iowu i Nevadu.

05:00 - U ovo vrijeme glasali su i građani Istočne obale te Rocky mountain regije, izbori su gotovi. Iznenađenja se ne očekuju, u svakoj od tih država već odavno postoji jasna tendencija za Obamu ili Romneya.

06:00 - Prve izlazne ankete bit će poznate na Aljaski, koja je, međutim, nevažna za krajnji rezultat. Kako god bilo, ta se država smatra 'Romneyevom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo