saniraju se oštećenja na nasipu / Evakuirani mještani Otok Virja vratili se u svoje domove

Dalje je pod vodom naselje Lovrečan Otok koje se prvo našlo na udaru vodenog vala, a u kojem je poplavljeno svih devet kuća te je iz njega također evakuirano stanovništvo.

7.11.2012.
20:59
VOYO logo

Nakon što su vatrogasci tijekom dana uspjeli ispumpati vodu iz 60-ak poplavljenih stambenih objekata u naselju Virje Otok u Općini Cestica, 185 evakuiranih mještana vratilo se kućama, doznaje se od načelnika Stožera za zaštitu i spašavanje Varaždinske županije Milana Pavlekovića.

Dalje je pod vodom naselje Lovrečan Otok koje se prvo našlo na udaru vodenog vala, a u kojem je poplavljeno svih devet kuća te je iz njega također evakuirano stanovništvo. Dvije su kuće u potpunosti uništene, a jedna od njih je i kuća 84-godišnje MarijeLazar, koja je odbijala napustiti svoj dom te je u zadnji tren evakuirana. I tamo je u tijeku ispumpavanje vode i očekuje se da će se mještani u svoje domove moći vratiti kroz dan-dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

U prostorijama općine Cestica je tijekom poslijepodneva održan sastanak Stožera zaštite i spašavanja Varaždinske županije, na kojem su bili predstavnici Hrvatskih voda, Zavoda za javno zdravstvo, Veterinarske službe, Veterinarske inspekcije, Zavoda za hitnu medicinu, komunalnih tvrtki i Hidroinga, na kojoj je analizirano stanje na poplavljenom području te su utvrđene aktivnosti koje treba provesti kako bi se mještanima omogućio normalan život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosi se to na sanaciju nasipa i terena, vraćanje vode u kanal Drave, ispumpavanje vode iz kuća mještana, isušivanje stambenih objekata pomoću 27 specijalnih isušivača, deratizaciju i uklanjanje uginulih životinja, osiguranje lijekova i brigu o bolesnima i nemoćnima, uspostavu normalnog komunalnog režima, procjenu štete te osiguravanje pitke vode.

Vodostaj je u opadanju i saniraju se oštećenja na nasipu u mjestu Virje Otok, kaže Pavleković te dodaje da je u tijeku ispumpavanje vode i u naselju Vratno Otok u kojem je jučer poplavljeno 15-ak kuća, ali nije bilo evakuacije stanovništva. U Virju Križovljanskom obavljena je sanacija te mještani mogu koristiti svoje prostore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voda je danas stigla i do Strmca Podravskog, no tamo su, prema informacijama kojima raspolaže Pavlekovići, bile ugrožene samo tri kuće.

Na području Virje Otoka, Lovrečan Otoka i Vratno Otoka poplavljeno je ukupno devedesetak objekata te je bilo evakuirano dvjestotinjak osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem svim policajcima, vatrogascima i pripadnicima ostalih službi koji su na terenu poduzeli sve što su mogli kako bi se izbjegle još veće štete", rekao je Pavleković.

Na poplavljenom području općine Cestica nije bilo ljudskih žrtava, ali su nastale velike materijalne štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinski župan Predrag Štromar najavio je da će, nakon što županijsko i općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na terenu utvrde koliki su razmjeri šteta u poplavama pogođenom području, proglasiti elementarnu nepogodu, a zatim s općinom Cestica uputiti zahtjev Vladi da pomogne u sanaciji tih šteta.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo