šok i nevjerica / Drama u eteru: Svađa zbog Obame i Romneya!

Image

Karl Rove je gostovao u emisiji uživo na Fox Newsu i komentirao rezultate. No kada su stigli rezultati za saveznu državu Ohio, koja tradicionalno bira republikance, Rove se neugodno iznenadio i kazao tamošnjim novinarima kako je 'neozbiljno objavljivati takve projekcije.

8.11.2012.
15:24
VOYO logo

Prava melodrama odvijala se u studiju Fox Newsa u neizvjesnoj izbornoj noći u SAD-u.

Unatoč tome što su ovogodišnji američki izbori bili okarakterizirani kao 'neizvjesna utrka' demokrata Baracka Obame i republikanca Mitta Romneya, već nakon prvih izlaznih anketa bilo je jasno kako će se sve okončati.

No, kako je Romneyev poraz teško pao brojnim bogatašima i konzervativcima, tako se i bivši savjetnik Georga W. Busha, Karl Rove teško pomirio s izborom nacije.

Naime, on je gostovao u emisiji uživo na Foxu i komentirao rezultate. No kada su stigli rezultati za saveznu državu Ohio, koja tradicionalno bira republikance, Rove se neugodno iznenadio.

Država Ohio donosi 18 elektorskih glasova, a u njoj je nakon 71 posto obrađenih glasačkih listića, Obama bio u vodstvu s 50 prema 49 posto glasova. Takva projekcija je razljutila Rovea pa je počeo kratku, ali žučnu raspravu u studiju s novinarima Brett Baier i Megyn Kelly.

On je tvrdio kako Ohio sigurno ide u ruke Romneya te kako je objava ovakvih rezultata prerano i potencijalno loše.

"Javili su nam se ljudi koji vode Romneyevu kampanju i ne slažu se kako je Ohio izabrao Obamu", pojasnio je kasnije voditelj i prisjetio se Floride i izbora 2000. godine kada je Rove, kao savjetnik Georga W. Busha, proglasio pobjedu Ala Gorea u toj saveznoj državi, iako je kasnijim prebrojavanjem glasova ustanovljeno kako je pobjedu odnio republikanski kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo