KERUM SE POJAVIO NA POSLU / Gotovina postao počasni građanin Splita!

Image
Foto: Pixsell

Nakon što je prelistao raspored sjednice Kerum je predložio da se na dnevni red uvrsti imenovanje generala Ante Gotovine počasnim građaninom Splita. Vijećnici su njegov prijedlog jednoglasno podržali, a zatim su ustali i glasno zapljeskali.

23.11.2012.
9:33
Pixsell
VOYO logo

Generala AntuGotovinu danas je splitsko Gradsko vijeće proglasilo počasnim građaninom Splita, a počasna će mu povelja biti dodijeljena na svečenoj sjednici tog vijeća.

Odluka o proglašenju generala Gotovine počasnim građaninom donesena je na poticaj gradonačelnika ŽeljkaKeruma koji je rekao kako je njegovu inicijativu prihvatila i Komisija Gradskog vijeća za dodjelu javnih priznanja. Svih 22-oje nazočnih vijećnika je glasovanjem poduprlo takav prijedlog. Po usvajanju odluke svi su vijećnici ustali i pljeskom pozdravili proglašenje generala Gotovine počasnim građaninom Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proglašenje generala Gotovine za počasnog građanina Splita uvršteno je kao prva točka dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća, a na prijedlog vijećnika LukePodruge (HČSP), što su vijećnici podržali.

U obrazloženju koje je pročitano uoči glasovanja navedeno je, između ostalog, da je general Gotovina svoj ratni put započeo 1991. godine na bojištu Zapadne Slavonije, a tijekom Domovinskog rata bio je zapovjednik 6. operativne zone Split i zapovjednik Zbornog područja Split te tijekom akcije "Oluja" zapovjedao sektorom Jug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodio je ustrojavanje, opremanje i provođenje vojnih operacija na širem području Dalmacije i unutrašnjosti, od Velebita do punte Oštro na Prevlaci, što je rezultiralo oslobađanjem cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske u njegovoj zoni odgovornosti, izlaskom na međunarodno priznate granice RH sa susjednom Republikom Bosnom i Hercegovinom i omogućavanjem uspostave državnog pravnog poretka na oslobođenom teritoriju i uspostavu normalnog života i rada na tom prostoru", navodi se u Kerumovu obrazloženju.

Navodi se i da Grad Split želi "iz zahvalnosti za sve zasluge tijekom Domovinskog rata i nakon njega, generalu Gotovini dodijeliti priznanje počasnog građanina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugom oslobođenom hrvatskom generalu smiješe se počasti. U Koprivnici je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) predložila Gradskom vijeću Koprivnice da general pukovnika MladenaMarkača proglasi počasnim građaninom Grada Koprivnice, priopćeno je jutros iz UBIUDR-a.

General Markač je junak hrvatskog Domovinskog rata, koji je bio osnivač i na čelu postrojba specijalne policije te je dao izniman doprinos oslobođenju Hrvatske. Zajedno sa svojim suborcem, isto tako junakom Domovinskog rata generalom Ante Gotovinom, godinama je bio neopravdano optužen i nevin u Haškom pritvoru, gdje je također pokazao i dokazao kako se dostojanstveno bori za istinu o stvaranju hrvatske države, ističe u priopćenju predsjednik Udruge branitelja koprivničke Podravke MladenPavković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga branitelja Podravke, zajedno s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, generala Markača svojedobno je proglasila i junakom Domovinskog rata.

"Mladen Markač je rođen u Đurđevcu, bio je saborski zastupnik iz ovoga kraja, a jedno vrijeme i član Nadzornog odbora Podravke. Takvog junaka Podravina nije imala. Stoga predlažemo, a što smo predlagali i ranije, da se general pukovnik Mladen Markač, jedan od simbola Domovinskog rata, proglasi počasnim građaninom Grada Koprivnice. To je najmanje što ovaj grad može učiniti za čovjeka koji bio među prvima kada je trebalo", navodi Pavković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo