gradovi u potpunom mraku / Filipine pogodio snažan tajfun, 40.000 ljudi napustilo domove

Image
Foto: APimages/ARHIVA

Tajfun Bopha je pogodio kopno u zoru s istočne strane južnog otoka Mindanaa, s vjetrom jačine 210 km/h i jakom kišom. Gradovi i sela zavijeni su u tamu jer su vlasti isključile struju kako bi spriječile požare i kratke spojeve na otočju inače pošteđenom od tajfuna.

4.12.2012.
9:09
APimages/ARHIVA
VOYO logo

Više desetaka tisuća Filipinaca sklonilo se u javna skloništa u utorak pri dolasku tajfuna Bophe, najsnažnijeg u godini, koji hara jugom arhipelaga s pijavicama iznad gradova i sela zavijenih u mrak.

Bopha je pogodio kopno u zoru s istočne strane južnog otoka Mindanaa, s vjetrom jačine 210 km/h i jakom kišom, prema meteorološkoj agenciji koja je upozorila na povećanu opasnost od poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri su osobe stradale u rušenju stabala a jedna je doživjela srčani udar no njihovo zdravstveno stanje nije poznato, kazao je šef civilne zaštite Benito Ramos. Jednu se osobu smatra nestalom na središnjem otoku Leyte.

Gradovi i sela zavijeni su u tamu jer su vlasti isključile struju kako bi spriječile požare i kratke spojeve na otočju inače pošteđenom od tajfuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 40.000 osoba napustilo je domove uz more, uzduž vodenih tokova te u zonama kojima prijeti klizanje terena. Zračni i pomorski promet prekinuti su, a škole su zatvorene.

Filipinski predsjednik Benigno Aquino pozvao je na najveći oprez u ponedjeljak navečer: "Razornu snagu Bophe ne smije se shvatiti olako. Radi se o najmoćnijem tajfunu koji je zahvatio našu zemlju 2012."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajfun je ponešto oslabio došavši do kopna. Kreće se prema sjeveroistoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike