HEP UDARA PO DŽEPU GRAĐANA / Grijanje već od sredine mjeseca skuplje i do 38 posto!

Image
Foto: RTL

Odluka HERA-a bit će objavljena u Narodnim novinama, vjerojatno u idućih dan-dva, a stupit će na snagu osam dana od objave, pa se primjena novih, viših cijena grijanja za oko 123 tisuće kupaca u šest gradova očekuje od sredine prosinca.

4.12.2012.
17:35
RTL
VOYO logo

ZAGREB - Grijanje će u šest gradova u kojima posluje HEP-Toplinarstvo poskupjeti sredinom prosinca, a poskupljenja se za kućanstva kreću od prosječnih 19,2 posto u Osijeku do 38,5 posto u Samoboru, dok će u Zagrebu poskupjeti za 26 posto, izvijestili su danas iz HEP-Toplinarstva kojemu je Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) krajem prošlog tjedna odobrila poskupljenje toplinske energije.

HEP je u utorak ujutro zaprimio službenu odluku HERA-e, čije je Upravno vijeće o poskupljenju toplinske energije u šest gradova - Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću - odlučivalo 30. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka HERA-a bit će objavljena u Narodnim novinama, vjerojatno u idućih dan-dva, a stupit će na snagu osam dana od objave, pa se primjena novih, viših cijena grijanja za oko 123 tisuće kupaca u tih šest gradova očekuje od sredine prosinca, izjavio je novinarima direktor HEP Toplinarstva RobertKrklec.

Kućanstvima će od sredine mjeseca grijanje poskupjeti najmanje u Osijeku gdje je prosječno poskupljenje 19,2 posto, u Zagrebu 26 posto, Sisku 37,4 posto, Zaprešiću 37,7 posto, Velikoj Gorici 38,3 posto te Samoboru za 38,5 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izračuni HEP-a pokazuju da će računi kućanstvima za prosječan stan od 60 četvornih u Zagrebu na godišnjoj razini biti veći za oko 830 kuna - s 3.192 kune (s PDV-om) porast će na 4.023 kune godišnje. Prosječno mjesečno to znači oko 70 kuna veći račun, odnosno porast s 266 kuna na 335 kuna (iako su računi veći zimi, a manji ljeti).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo