posao godine u đuri đakoviću / Ovo je najsuvremenije oklopno vozilo na svijetu

Četristo dana trajali su pregovori za posao godine koji je ugovoren prije nekoliko mjeseci, a ovih dana u Đuri Đakoviću sklopljeno je i prvo oklopno vozilo na svijetu kojim se upravlja daljinskim. Suradnja Đure s norveškim divom otvara šanse na globalnom tržištu, a sve je došao provjeriti i ministar gospodarstva.

5.12.2012.
18:41
VOYO logo

Za upravljač najsuvremenijeg i jedinog takvog oklopnog vozila na svijetu, sjeo je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Partnerstvo kakvo je Đuro Đaković ugovorio s norveškim divom Konsberg, i time napravio posao godine, ministar Vrdoljak smatra metom koju bi trebale ciljati i druge hrvatske tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je onakva priča kakva u Hrvatskoj treba biti, naći ozbiljnog strateškog partnera koji otvara tržišta, koji u tebi vidi jedno znanje, konkurentnost i onda zajedno idemo napasti cijeli svijet", rekao je Vrdoljak.

Oklopno vozilo vrijedno dva milijuna eura, vojnoj industriji nudi revolucionarno rješenje s daljinskim upravljanjem, u kojemu članovi posade u vozilu nisu izloženi paljbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu smo otišli korak dalje i tu smo, uz dio tehnologije koja je preuzeta od Konsberga, u značajni dio tehnologije ugradili svoje znanje i inovacije. Praktički to je novi proizvod u koji je ugrađeno Đurino znanje i Konsbergovo znanje", rekao je VladimirKovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe.

Svemu je prethodila suradnja s finskom Patrijom i proizvodnjom 126 oklopnih vozila za potrebe MORH-a. S novim proizvodom mogućnosti su još veće, no potreban je i krajnji kupac koji će vozilo platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo vidjeti što je u knjizi narudžbe, to je jedna od tema s upravom, idemo raspraviti da vidimo što je perspektiva kapaciteta u sljedeća tri mjeseca, a onda i u srednjoročnom razdoblju", rekao je Vrdoljak.

Jedinstveno vatreno vozilo, koje je položilo i testiranja, u tvornici vide na arapskim tržištima. Konkretne ugovore očekuju potpisati do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo