DOGOVOR NAPOKON POSTIGNUT / Saznajte što donosi novi temeljni kolektivni ugovor!

Tri godišnja doba su prošla dok je Vlada pregovarala sa sindikatima: dogovor o rezanju prava konačno je postignut i za većinu će značiti - jednu plaću manje.

5.12.2012.
18:49
VOYO logo

Sedam sindikata pristalo je odreći se božićnice za ovu i iduću godinu te regresa za 2013. Osnovica za jubilarne naknade smanjena je s 900 na 500 kuna. Država će i dalje plaćati punu kartu za javni prijevoz do posla, ali će oni koji idu na posao automobilom dobiti 75 posto troška, i to 50 posto akontacije, a ostatak po predočenim računima.

Četvero školskih sindikalista koji nisu potpisali izmjene prava, danas šute pa se ne zna hoće li se, ipak, prikloniti većini ili svoja prava pokušati izboriti na sudu. Ministar apelira da se priključe dogovoru.

Slijede pregovori o granskim kolektivnim ugovorima, a oni bi mogli zapinjati još više. Neki sadrže i pravo na božićnicu, pa će dio sindikata ono što su izgubili pokušati ostvariti - na mala vrata.

Uz to Vlada namjerava dodatno ukinuti barem dio od čak 284 postojeća dodatka na plaće. Najviše ih je u zdravstvu - čak 148 i plaću podižu i do 40 posto, slijede državne službe i kultura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo