SNJEŽNI POKRIVAČ PARALIZIRAO METROPOLU / Snijeg zameo Zagreb, tramvaji se postupno uključuju u promet

Image
Foto: PIXSELL

Poslijepodne će snijeg u Zagrebu slabjeti, a navečer i prestati, izvijestio je DHMZ. Tramvajski promet na području cijele mreže teče otežano, uz česta stajanja i preusmjeravanja linija zbog neprohodnosti koridora i kvarova vozila, izvijestio je ZET u 11.30 sati.

8.12.2012.
15:30
PIXSELL
VOYO logo

Snijeg je u većini Hrvatske počeo padati još sinoć, a pod okriljem noći potpuno je prekrio veliki dio zemlje. Najviše ga je napadalo na meteorološkoj postaji Crni Lug-Risnjak (42 cm) te u Zagrebu na Griču (38 cm).

Do sredine dana u Zagrebu bi treblao napadati oko 30 centimetara snijega. Poslijepodne će snijeg slabjeti, a navečer i prestati, izvijestio je DHMZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tramvajski promet na području cijele mreže teče otežano, uz česta stajanja i preusmjeravanja linija zbog neprohodnosti koridora i kvarova vozila, izvijestio je ZET u 15.00 sati.

Promet Savskom cestom uspostavljen je u 14,50 sati, nakon što je bio u prekidu od ranih jutarnjih sati, a tramvaji se u promet uključuju postupno zbog energetske mreže, izvijestili su iz Ureda za odnose s javnošću ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobusni promet u kolapsu

Snijeg zatvorio zagrebačku zračnu luku

U ostalim dijelovima prometne mreže i nadalje se vozi usporeno, uz povremena stajanja, zbog snježnih nanosa.

Bez tramvajskog je prometa trenutno dionica od Kvaternikovog trga do Dupca, a u prometu je tim dijelom izvanredna autobusna linija. Tramvaji ne voze niti Držićevom prema Zapruđu i Žitnjaku. Kvar tramvaja privremeno je prekinuo promet od Langovog trga do Mihaljevca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz sigurnosnih razloga i snježnih uvjeta na kolnicima obustavljene su autobusne linije 201, 204, 233, 226, 227, 308 i 310 u istočnome dijelu grada te 101, 102, 105, 127, 128, 129, 131, 135, 137 te 139 u zapadnome dijelu, kao i izvanredna linija za Sljeme.

Neke se linije povremeno skraćuju, zbog čega putnike molimo za razumijevanje, izvijestili su iz ZET-a i poručili da koordinirano djeluju sve resorne službe Zagrebačkog holdinga i Grada, kako bi se što je ranije moguće osigurala prometna povezanost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

(FOTO: PIXSELL)

Na terenu sve ekipe Zimske službe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svih 208 ekipa zagrebačke Zimske službe od noćas su na terenu, a ralice neprekidno čiste snijeg koji i dalje pada. Iz Zimske službe ističu da je samo noćas na zagrebačkim prometnicama potrošeno oko 500 tona soli, a pred ekipama je golem posao jer potrebno čistiti oko 2600 kilometara prometnica.

Djelatnike Zimske službe jutros je posjetio predsjednik zagrebačke Gradske skupštine DavorBernardić i uvjerio se na terenu kako se njihove ekipe bore s velikom količinom napadalog snijega. "Radilo se cijelu noć, ceste se čiste i dalje, ali puno lakše će im biti kada snijeg prestane padati. Srećom nije radni dan, ali građane svejedno molim za strpljenje i da budu oprezni u prometu. Sigurnost nam svima mora biti na prvom mjestu“, istaknuo je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo