blagdani iza rešetaka / Ekskluzivno za RTL Danas: Božić u Remetincu!

RTL Danas ekskluzivno donosi priču o remetinečkom Božiću gdje sa Sanaderom blagdane dočekuje još oko 900 zatvorenika. Prije tjedan dana zabavljao ih je bend 'Nisam Kriv', a što smiju za Božić, a ostale dane ne.

24.12.2012.
18:38
VOYO logo

Juha, grah salata i riblji štapići - posni ručak je gotov, no za kuhare u remetinečkom zatvoru nema predaha. Ivanovi noževi dobro su naoštreni jer Božićni ručak ne smije kasniti.

"Narezao sam 690 komada odrezaka i bit će pileći odresci za one koji su na dijeti njih 220 i još će vegići dobiti svoje posebno", rekao je zatvorski mesar, Ivan Novotni.

Svečani ručak sastojat će se od pečenih svinjskih kotleta s mlincima ili kosanih pilećih odrezaka i salate. Za večeru ih čeka pečena piletina, a kuharice očekuju da će biti zadovoljni i mramornim kolačem.

"Naravno da će biti, neko nema ni to, kakva su vremena danas došla. Nema ovdje nikakvih pritužbi", kazala je zatvorska kuharica Bara Matić.

No, osim posebnog blagdanskog menija, oko 900 zatvorenika dobilo je još neke pogodnosti. Ovih dana odigrali su stolnoteniski i šahovski turnir, u posjet im je došao bend Nisam kriv iz zatvora u Glini, a zajedno su bili i na misi.

Zatvorenici koji pomažu u praonici rublja, kuhinji ili utovaru i istovaru stvari, danas su radili kraće, a večeras im je pak zatvorska uprava odobrila sat vremena dulje gledanje TV-a.

"Inače je spavanje u 23 sata, a ustajanje u sedam, za blagdane se to pomiče. Isto je tako i s posjetama na koje imaju pravo dva puta mjesečno, a za blagdane su one gratis", naglasila je Marijanka Tusun, voditeljica Odjela tretmana Zatvora u Zagrebu.

Oni koji koriste pogodnosti izlaska, dobili su čak 24 sata više slobode, a oni koji vrijeme provode iza rešetaka, sat vremena više druženja s najbližima.

"Zanimljivo je da jako puno odavde odlazi božićnih čestitki, dok vam većina šalje božićne čestitke mailom, ovdje je ostao taj običaj da to ide putem čestitki i to je jako lijepo", istaknula je Tusun.

Isti povlašteni tretman zatvorenike čeka i za Novu Godinu i na Tri kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo