PROBLEMI ZBOG VJETRA / Jugo uzrokovalo kaos u priobalju

Jako i olujno jugo uzrokovalo je prometne probleme diljem hrvatskog priobalja. Najviše je štete nanijelo na šibenskom području.

29.3.2009.
15:26
VOYO logo

ŠIBENIK - Jako, na udare i orkansko jugo, u nedjelju je diljem hrvatskog priobalja stvaralo brojne probleme u cestovnom i pomorskom prometu. Trajektne linije Brestova-Porozina, Drvenik-Sućuraj i Sumartin-Makarska u prekidu su, a nije isplovila ni većina brodova prema šibenskim otocima, gdje jugo puše najbrže. Oni malobrojni koji su isplovili, kretali su se izvan predviđenog reda plovidbe.

Kako se doznaje kod dežurnog prometnika u šibenskoj Lučkoj kapetaniji, o eventualnim brodskim havarijama na tom području zasad nema dojava, ali brojni vlasnici brodova i barki cijelog su dana pazili da udari vjetra ne potrgaju konopce kojima su plovila vezana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar je na udare bio toliko jak, da je u more otjerao i jedan kontejner za smeće, koji je na stotinjak metara od obale potonuo.

Šibenski vatrogasci imali su nekoliko intervencija zbog oborenih stabala. "Tri su stabla pala u Šibeniku, a jedno u Rogoznici", rekli su u Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Centru 112 doznaje se da vjetar povremeno uzrokuje i manje poteškoće u opskrbi električnom energijom. "Upravo je u tijeku ponovno spajanje u električnu mrežu dva zaseoka na Miljevačkom platou kod Drniša i dijela područja Žaborića kod Šibenika", kažu u Centru.

U Vodicama je puhalo nešto slabije, ali ipak dovoljno jako da gradskom rivom bude gotovo nemoguće proći. Vjetar je nosio valove koji su se razbijali o rivu i letjeli nekoliko metara uvis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na splitskom su području udari juga bili brži od 100 kilometara na sat, što je stvaralo značajne probleme organizatorima Croatia Boat Showa prilikom postavljanja promotivnih šatora.

Ipak, neki ni tijekom nevere nisu odoljeli čarima slane vode te su se, unatoč dva metra visokim valovima, odlučili okupati na splitskim Bačvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kaštelima su ribari muku mučili sa svojim barkama. Naš čitatelj Ivan Ike Borozan poslao nam je snimke iz Resnika čiji su mještani pohrlili na obalu spašavati svoje brodice od potonuća. U videoprilogu pogledajte što je zabilježio.

Na Makarskoj je rivijeri olujni vjetar namamio wind-surfere koji su u blizini obale uz pomoć vihora radili prave akrobacije na uzburkanom moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo