MADE IN AMERICA / Snimao video i ismijavao učenicu dok su je kolege silovale

Image
Foto: Twitter

Anonymousi su prošlog tjedna objavili na internetu šokantni video u kojem bivši učenik srednje škole Steubenville ismijava silovanje 16-godišnje učenice iste škole. Riječ je o slučaju koji je prošloga ljeta šokirao gradić od 18.000 'duša' u američkoj saveznoj državi Ohio.

7.1.2013.
11:35
Twitter
VOYO logo

Novootkriveni video prikazuje grupu srednjoškolaca koji komentiraju silovanje 16-godišnje kolegice, a nagađa se da je nastao baš u trenutku kada se silovanje i dogodilo.

Slučaj o kojem se radi prošloga je ljeta šokirao stanovnike gradića Steubenvillea u američkoj saveznoj državi Ohio, a dvojica bivših igrača srednjoškolske nogometne momčad tada su optužena za otmicu i silovanje učenice drugog razreda iste škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto od 18.000 'duša' odjednom se podijelilo po pitanju krivnje. Jednu su stali iz djevojke, dok su drugi podržali mlade igrače, napavši žrtvu da je "sve izmislila kako bi naudila sportskom programu škole".

"Silovanje je bilo samo opravdanje. Što drugo reći roditeljima kada kući dođeš pijana, i to nakon takve razuzdane noći? Sve je izmislila. Sada neki ljudi pokušavaju ukinuti naš sportski program zbog toga", mišljenje je jednog od učenika koji je stao na stranu optuženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, video od gotovo 12 minuta, koji su prošlog tjedna objavili Anonymousi, baca novo svjetlo na cijeli slučaj. Iako se pred kamerom pojavljuje grupa srednjoškolaca, zvijezda videa je Michael Nodianos, bivši učenik i sportaš srednje škole Steubenville, koji se ne može prestati smijati dok opisuje silovanje 16-godišnje djevojke, koje se navodno odvija u susjednoj sobi.

Image
Foto: Sceenshot
Image
Foto: Sceenshot

"Ona je tako silovana da neće biti predigre za tu 'ubijenu' djevojku. Nije vlažna, vjeruj mi, ja sam doktor", rekao je Michael u jednom trenutku u videu koji je hakerska skupina KnightSec objavila na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nodianos se nadalje šalio kako je "djevojka potpuno 'ubijena' i da su "pišali po njoj". Najmanje dvije osobe, koje se nisu pojavile pred kamerom, ali se čuju u pozadini, upozorile su 'šaljivdžiju' da je stvara ozbiljna.

"To je silovanje, oni je siluju. To uopće nije zabavno. Što da se radi o tvojoj kćeri?", rekao je nepoznati glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je već ranije pozvala svjedoke da se jave, ali odaziv je bio očajan. Dvojica srednjoškolskih igrača, Trent Mays i Ma'lik Richmond, u kolovozu 2012. optuženi su da su oteli i silovali 16-godišnju srednjoškolku, koju su navodno drogirali, vukli na više različitih zabava, te čak pišali po njoj.

Optužba za otmicu je kasnije tijekom godine odbačena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policiji su najviše korisnih saznanja (dokaza) donijele društvene mreže, Twitter i Facebook, jer su na profilima optuženih pronašli vrlo jasne postove o tome kako se sve odigralo. Mays je čak optužen da je postavio fotografije na Twitter i video žrtve na YouTube.

Obojica optuženih učenika trenutno su u kućnom pritvoru. Otac Ma'lika Richmonda tvrdi da je njegov "sin dobro dijete, izvanredan učenik i da služi na čast srednjoj školi Steubenville".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo