'izvanredna situacija' / 'Prerano je govoriti o terorističkom činu jer on traži motiv'

Upitan možemo li otkloniti mogućnost terorističkog napada, odgovorio je: "Prerano je govoriti o terorističkom činu jer je za teroristički čin potreban motiv. Nije dobro preuranjeno donositi kvalifikaciju ovog događaja".

9.1.2013.
19:00
VOYO logo

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić komentirao je za RTL Danas snažnu eksploziju u zagrebačkom u Podsusedu ispod teretnog vlaka od koje su se zatresle kuće i popucala stakla.

"Očevid je pokazao kako je danas u ranim jutarnjim satima u blizini željezničke postaje Podsused prilikom nailaska kompozicije vlaka, kojeg je sačinjavala lokomotiva i tri vagona, došlo do eksplozije eksplozivnog sredstva", rekao je, no nije htio potvrditi o kakvoj se napravi radi.

Upitan možemo li otkloniti mogućnost terorističkog napada, odgovorio je: "Prerano je govoriti o terorističkom činu jer je za teroristički čin potreban motiv. Nije dobro preuranjeno donositi kvalifikaciju ovog događaja, posebice kada je riječ o terorističkom činu, jer to može djelovati jako uznemirujuće na građane".

"Ovo moramo promatrati kao izvanredan događaj. Svi smo svjesni kako apsolutne sigurnosti tema, ali mogu kazati kao načelnik Policijske uprave Zagrebačke da policija svakodnevno poduzima čitav niz aktivnosti na suzbijanju svih oblika kriminaliteta kako bi sigurnost građana bila na jako visokoj razini", zaključio je Burušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo