OTVORENA ALEJA BOLOGNE / Eksplodirala bomba u Stenjevcu, jedna osoba ozlijeđena

Image
Foto: PIXSELL

Jedna osoba je ozlijeđena u snažnoj eksploziji koja je odjeknula nešto iza ponoći u zapadnom dijelu Zagreba u naselju Stenjevcu, a koja se čula do središta grada, izvijestila je policija.

11.1.2013.
6:59
PIXSELL
VOYO logo

Snažna eksplozija koja je noćas oko ponoći uznemirila građane zapadnog dijela Zagreba dogodila se na autobusnoj stanici u Aleji Bologne preko puta Gospodske ulice, a u njoj je ozlijeđena jedna osoba koja je prevezena na hitnu pomoć i trenutno je izvan životne opasnosti, priopćio je noćas gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

"Spustio sam se iz zgrade vidjeti što se događa. Muškarcu je na glavu pala kugla od lampe s javne rasvjete", kazao je jedan od stanara za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zapadnom dijelu grada došlo je do detonacije, sve raspoložive policijske snage su na terenu i istražuju što se dogodilo", izjavio je dežurni u zagrebačkoj policiji. Dodao je kako se još ne zna o kakvoj je eksploziji riječ. Stanari okolnih ulica u Stenjevcu kažu kako su čuli još barem dvije eksplozije.

Sve su žurne službe na terenu, među kojima su vatrogasci, policija i ekipa za očevid koja je reflektorima osvijetlila mjesto događaja. ​Policija je ogradila mjesto eksplozije, a blokirane su i okolne ulice, a na ceste su izašli policajci s 'dugim cijevima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki mediji izvijestili su, pozivajući se na svjedoke, kako je bilo više detonacija, po nekima tri ili četiri, ali je Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćio kako te informacije "nisu službene".

Policija informaciju u nizu eksplozija nije htjela ni potvrditi ni demantirati sve dok traje očevid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nekim internetskim portalima pojavila se informacija da se netko raznio bombom.

Stanovnici tog dijela grada na društvenim mrežama svjedoče kako je detonacija bila neobično duga te da se osjetilo snažno podrhtavanje i tresak prozora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom dijelu grada, nedaleko noćašnje eksplozije, u srijedu ujutro je također odjeknula detonacija kada je teretni vlak na pruzi u blizini željezničke postaje Podsused naletio na eksplozivnu napravu.

Zatvorena pruga između kolodvora Zaprešić i Zapadnog kolodvora

U zapadnom dijelu grada Zagreba policija je iz sigurnosnih razloga i očevida zbog eksplozije u Aleji Bologne od 0,36 sati zatvorila promet na dionici pruge između kolodvora Zaprešić i Zagreb Zapadni kolodvor, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice (HŽ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnike na relaciji Zaprešić - Savski Marof odnosno Harmica prevozi jedna dizelmotorna garnitura. Uz to na toj relaciji organiziran je i zamjenski prijevoz autobusima, no zbog nedostatnog broja autobusa HŽ Putnički prijevoz moli putnike da se koriste i javnim gradskim prijevozom te osobnim automobilima kako bi na vrijeme došli do odredišta.

Putnici iz smjera Varaždina odnosno Zaboka dolaze dizelmotornim ili klasičnim vlakom do kolodvora Zaprešić odakle se autobusima prevoze do zagrebačkog Glavnog kolodvora. HŽ moli putnike iz tog smjera da također koriste javni gradski prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici koji idu u smjeru Varaždina odnosno Zaboka prevoze se autobusima s Glavnog kolodvora do kolodvora Zaprešić te dalje dizemotornim ili klasičnim vlakom prema Zaboku, odnosno Varaždinu. Mole se putnici iz tog smjera da također koriste javni gradski prijevoz.

Zbog izvanredne situacije HŽ putnike moli za razumijevanje i ispričava se zbog kašnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U snažnoj eksploziji koja je noćas oko ponoći dogodila na autobusnoj stanici na raskrižju Aleje Bologne i Gospodske, u blizini željezničke pruge, ozlijeđena je jedna osoba.

PUZ: Posebna regulacija prometa zbog očevida u Aleji Bologne

Zbog očevida na mjestu noćašnje eksplozije u Aleji Bologne policija je uvela posebnu regulaciju prometa u tom dijelu Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet za sva vozila Alejom grada Bologne u oba smjera zatvoren je u ponoć i 20 minuta i to na raskrižju Aleje Grada Bologne i Ulice Medpotoki, na raskrižju Aleje grada Bologne i Ulice majke Terezije, te promet Gospodskom ulicom sjevernije od raskrižja sa Alejom grada Bologne.

Promet će se odvijati alternativnim pravcem i to Ulicom Medpotoki, Bolničkom ulicom do Vrapčanske ulice za smjer zapad – istok, odnosno Alejom grada Bologne, Vrapčanskom alejom, Bolničkom ulicom i Ulicom Medpotoki za smjer istok – zapad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, u slučaju većeg priliva vozila Alejom grada Bologne, u smjeru zapad – istok, vozila će se na raskrižju Aleje grada Bologne i Škorpikove ulice, radi rasterećenja prometa Bolničkom ulicom, preusmjeravati na Škorpikovu ulicu i dalje na Samoborsku cestu i Ljubljansku aveniju, dok će se vozilima javnog gradskog prijevoza omogućiti neometano kretanje alternativnim pravcima, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Policijske uprave zagrebačke.

ZET: Otvorena Aleja Bologne

Ponovno redovito prometuju autobusne linije koje su mijenjale trase zbog zatvarajne Aleje Bologne, gdje je policija obaljala očevid na mjestu noćašnje eksplozije na autobusnoj stanici u Aleji Bologne preko puta Gospodske ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o linijama 122 (Črnomerec-Podsused-Centar), 123 (Črnomerec-Podsusedsko Dolje), 124 (Črnomerec-Gornji Stenjevec), 130 (Črnomerec-Borčec), 131 (Črnomerec-Bizek), 172 (Črnomerec-Zaprešić), 176 (Črnomerec-Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec-Poljanica-Gornja Bistra).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo