ozlijeđeni 54-GODIŠNJAK / Policija potvrdila: Imamo osumnjičenog za eksplozije u Zagrebu!

Policija je uhitila 54-godišnjeg hrvatskog državljanina osumnjičenog za dvije eksplozije koje su se 9. i 11. siječnja dogodile u Zagrebu.

13.1.2013.
18:27
VOYO logo

Ravnateljstvo policije održalo je u nedjelju navečer izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su potvrdili da imaju osumnjičenu osobu za postavljanje eksplozivnih naprava u Zagrebu 9. i 11. siječnja.

"Osumnjičeni je državljanin Republike Hrvatske, koji je rođen 1959. godine", potvrdila je policija. Riječ je o muškarcu ozlijeđenom u eksploziji na autobusnoj postaji na Aleji Bolonje. On se sada nalazi na bolničkom liječenju, no kako doznajemo, odbija surađivati te odbija hranu već dva dana.

"U iduća 24 sata ćemo poduzeti kaznene radnje protiv njega", rekao je načelnik Uprave krimininalističe policije Vitomir Bijelić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do danas je objavljeno više od 250 obavijesnih razgovora, a provedeno je i 25 pretraga stanova, vozila, pretraga računala, ali istraga se i dalje nastavlja. Provodi se vještačenje nad 200 predmeta izuzeta tijekom istrage, a neka vještačenja već su dokazala kako je upravo ovaj muškarac počinitelj ovih kaznenih djela. Do ovog trenutka neka vještačenja su dovršena i potkrepljuju dokaz da je ova osoba počinitelj kaznenih djela. Pred nama je veliki posao, moramo utvrditi motiv počinitelja i eventualno prisutnost i ulogu nekih drugih osoba koje su sudjelovale u počinjenju ovog kaznenog djela", rečeno je danas na konferenciji.

Načelnik policije Bijelić naglasio je kako je za ovo kazneno djelo propisana zatvorska kazna u trajanju i do pet godina. Osim toga, dodao je kako je utvrđena vrsta eksploziva, ali javnosti za sad ne mogu otkriti o kojoj je vrsti riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo