na jadranu kiša / Hrvatska pod snijegom! U Zagrebu napadalo 40 centimetara

Image
Foto: PIXSELL

Početak ovog tjedna donosi oblačno vrijeme. U unutrašnjosti zemlje padat će snijeg, a na Jadranu kiša.

14.1.2013.
8:00
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska se u ponedjeljak probudila prekrivena snijegom, koji je izazvao poprilične probleme u prometu.

Državni hidrometeorološki zavod prenosi kako se novi snijeg očekuje i danas tijekom dana, posebno u sjeverozapadnim predjelima i Gorskome kotaru.

Meteorolozi procjenjuju da je u Zagrebu napadalo između 30 i 40 centimetara novog snijega. Slično je i u Karlovcu, a najviše novog snijega palo je u Otočcu - 53 centimetra. U Zagrebu snijeg pada sve jače.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(FOTO: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"210 ekipa čisti zagrebačke prometnice, a količine soli dostatne su da se odgovori na trenutačni snježni val", rekao je za Hinu voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Alen Gospočić.

Gospočić je kazao da 210 ekipa na terenu čisti sve prioritetne od vitalnog interesa za grad, od javnih gradskih prometnica, mostova, vijadukta i nadvožnjaka i prilaza ključnim institucijama grada. Naglasio je da za sada u zimskoj službi raspolažu dodatnom količinom soli da odgovore na snježni val.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se prestanku oborina i da ćemo u kratkom vremenu očistiti grad", rekao je dodavši da će se boriti sa snijegom sve dok ne stane.

Građane Zagreba zamolio je za strpljenje rekavši da će gradska zimska služba doći u sve ulice u gradu i dati svoj maksimum kako bi grad normalno funkcionirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međimurje pod snijegom, u Štrigovi nema nastave

Zbog napadalog snijega danas u međimurskom mjestu Štrigovi, na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske, nema nastave.

Kako je rekao ravnatelj Osnovne škole Štrigova StanislavRebernik, više od 80 posto djece u školu dolazi autobusom, a budući da ni lokalne ni državne ceste nisu očišćene, nastava se ne može održati. Naime, dodao je ravnatelj, osim djece, čak ni učitelji nisu mogli doći na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Čakovcu je u 9 sati izmjereno 30 centimetara snijega koji i dalje pada. Iz čakovečkog Centra 112 izvijestili su da autobusni i željeznički promet teče uz neznatna kašnjenja te da nije bilo kvarova na elektroenergetskim sustavima.

Po dosadašnjim informacijama policije, zbog vožnje neprilagođene uvjetima na prometnici, dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

(FOTO: PIXSELL)

U Zagrebu se još snijeg može očekivati prije podne, dok bi sredinom dana snijeg mogao prijeći u kišu koja se može smrzavati na tlu. Temperature zraka će se kretati između minus jedan i jedan Celzijev stupanj, prenosi DHMZ.

Početak ovog tjedna donosi oblačno vrijeme. U unutrašnjosti zemlje padat će snijeg, na Jadranu kiša, ponegdje i obilnija, koje će biti i u istočnoj Slavoniji i južnoj Lici, a prema kraju dana i u zapadnoj Slavoniji te dijelovima sjeverozapadne Hrvatske.

Jadran očekuje promjenjivo oblačno vrijeme s kišom, koja ponegdje može biti obilnija, praćena grmljavinom.

Vjetar će biti slab, u Slavoniji umjeren jugoistočni, a na Jadranu će puhati većinom umjereno i jako jugo i južni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti OVDJE.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo