HZZO ODLUČUJE U 48 SATI / Zahtjev za liječenje male Nore u hitnoj proceduri

Image
Foto: Facebook

Zahtjev je u Direkciji HZZO-a zaprimljen u 12 sati, a majka djevojčice zahtjev je potpisala u 13,30 sati, te je time zahtjev ušao u hitnu proceduru odlučivanja o liječenju u inozemstvu.

5.2.2013.
15:56
Facebook
VOYO logo

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zaprimio je zahtjev Referentnog centra KBC-a Zagreb za liječenjem NoreŠitum u inozemstvu, priopćeno je danas iz HZZO-a.

Zahtjev je u Direkciji HZZO–a zaprimljen u 12 sati, prema evidenciji urudžbenoga zapisnika, a majka djevojčice zahtjev je potpisala u 13,30 sati, te je time zahtjev ušao u hitnu proceduru odlučivanja o liječenju u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HZZO navodi kako će u najkraćem roku, a najdulje do 48 sati, odlučiti o zahtjevu.

Liječnički konzilij bolesne djevojčice Nore Šitum u stalnom je kontaktu s liječnicima Children's Hospital (Dječje bolnice) u Philadelphiji u SAD-u. Na KBC Zagreb danas se provodi jučer zatražena dodatna obrada pacijentice po preporuci američkih liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte dirljivo pismo zahvale Norinog tate

Na osnovu tih rezultata, hrvatski i američki liječnički konzilij zajedno će odlučiti o svim mogućim terapijskim modalitetima u daljnjem liječenju Nore Šitum, izvijestio je popodne liječnički konzilij djevojčice.

Inače, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Siniša Varga jučer ujutro se sastao s Norinom majkom, a potom i s dječjim hematologom i onkologom koji vode liječenje djevojčice, s kojima je razgovarao o daljnjem tijeku njezina liječenja te mogućnostima liječenja u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj djevojčice Nore Šitum iz Zadra, koja se već dvije godine bori s akutnom limboflastičnom leukemijom, odjeknuo je u javnosti preko Facebooka, gdje je u subotu objavljeno pismo njezine majke sa zamolbom za financijsku pomoć u iznosu od 3,3 milijuna kuna u liječenju novom metodom u Dječjoj bolnici u Philadelphiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo