UNATOČ RECEPTU / Ljekarnica odbila izdati kontracepciju jer joj brani vjera

Image

Iako je 39-godišnjakinja imala recept te je godinama u toj ljekarni uzimala kontracepciju, vlasnica dugoratske ljekarne odbila joj je izdati kontracepcijsko sredstvo jer se to protivi njezinim vjerskim uvjerenjima.

6.2.2013.
9:15
VOYO logo

Vlasnica dugoratske ljekarne, Ana Dukić, odbila je izdati 39-godišnjoj sumještanki kontracepcijsko sredstvo jer se to protivi njezinim vjerskim uvjerenjima, zasnovanim na katoličkom nauku.

Iako je 39-godišnjakinja imala recept te je godinama u toj ljekarni uzimala kontracepciju, Ana Dukić nije popustila, piše Slobodna Dalmacija. Nakon toga mušterija se raspitala o svojim pravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo sam se javila ginekologu, koji je rekao da mi ljekarnica mora dati ono što je na receptu. Potom sam se raspitivala kod udruga za zaštitu potrošača, tražila po internetu i nigdje nisam našla da ljekarnici imaju pravo na prigovor savjesti. Imaju ga ginekolozi ako ne žele obaviti abortus, ali svejedno moraju osigurati pravo pacijentici da joj bude pružena usluga", ispričala je.

Ana Dukić pak kaže da je nedavno "na jednom stručnom skupu od kolegica saznala" da po zakonu više nisu dužne izdavati kontracepcijska sredstva ako se to protivi njihovim vjerskim uvjerenjima. Poručila je da sredstva za zaštitu od trudnoće mušterije mogu pronaći i u drugim ljekarnama, a ne samo u njenoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo