ODLAZAK PAPE BENEDIKTA XVI. / 'Ostavka nas je šokirala, ništa nije upućivalo na to!'

Image
Image

Nakon što je Papa tijekom jutra medijima poslao pisani tekst u kojem navodi da se povlači s položaja poglavara Katoličke crkve, pred novinare je iza 12 sati izašao vatikanski glasnogovornik, otac Federico Lombardi.

11.2.2013.
13:09
VOYO logo

U svom obraćanju medijima otac Federico Lombardi je rekao kako ništa nije upućivalo na to da će Benedikt XVI. podnijeti ostavku.

"Njegova nas je odluka potpuno iznenadila, šokirala", dodao je vatikanski glasnogovornik najavivši da će Papa odstupiti 28. veljače u 20 sati.

Otac Lombardi je naglasio da je "posljednjih nekoliko mjeseci Papina energija bitno smanjena". Dodao je kako je njegova ostavka u skladu s crkvenim zakonima, a odluku je donio potpuno slobodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatikanski glasnogovornik je otkrio kako je Papina odluka ostavila u nevjerici sve njegove pomoćnike i najbliže suradnike te je odbacio tvrdnje da je odstupio zbog "poteškoća u papinstvu".

Otac Lombardi je objavio i da će Papa nakon ostavke otići u svoju ljetnu rezidenciju u blizini Rima, te da će nakon nekog vremena preseliti u Vatikan.

Dodao je kako Benedikt XVI. neće imati nikakvog utjecaja u procesu izbora svog nasljednika, a vatikanski glasnogovornik očekuje da će novi Papa biti izabran do kraja ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lombardi je kazao kako je Papa donio svoju odluku "svjestan velikih problema s kojima se Crkva danas suočava" te dodao kako se ne boji podjela unutar Crkve nakon ostavke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo