ČUDAN POTEZ BANSKIH DVORA / Milanović nema potrebu komentirati Papinu odluku

Image
Foto: PIXSELL

Svojim dolaskom u Hrvatsku i porukama koje je poslao potvrdio je potporu koju je Katolička crkva kontinuirano pružala ulasku Hrvatske u Europsku uniju, ističe predsjednik Republike i dodaje kako je njegov posjet Hrvatskoj bio moralno ohrabrenje.

11.2.2013.
17:18
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske IvoJosipović u ponedjeljak je u povodu povlačenja pape Benedikta XVI. istaknuo kako su navedeni razlozi - godine i bolest - riječi odgovorna čovjeka. S druge strane, hrvatska Vlada nije željela komentirati vijest koja je šokirala svjetsku javnost.

"Služba za odnose s javnošću Vlade procijenila je kako je to događaj koji premijer ne treba komentirati", rekla je RTL-u glasnogovornica Vlade IvanaGrljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je individualna odluka, kojoj mi nemamo što dodati niti komentirati, a analizu razloga za takvu odluku prepuštamo analitičarima", dodala je Grljak.

Predsjednik Josipović je, pak, rekao kako su razlozi koje je papa Benedikt XVI. naveo u svojoj Deklaraciji objektivne prirode – godine i bolest. Razlozi koje je naveo, riječi su odgovorna čovjeka, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika u kojem se ističe kako je papa mnogo učinio za svijet. Podsjeća se kako se svojim duhovnim autoritetom zauzimao za prestanak sukoba i ratova u svijetu, za mir i toleranciju, za pobjedu razuma i ljubavi, za pomirenje i opraštanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim dolaskom u Hrvatsku i porukama koje je poslao potvrdio je potporu koju je Katolička crkva kontinuirano pružala ulasku Hrvatske u Europsku uniju, ističe predsjednik Republike i dodaje kako je njegov posjet Hrvatskoj bio moralno ohrabrenje, znak nade i poticaj za budućnost hrvatskim građanima koji su većinski katolici i vjernici.

Papa ih je podsjetio na važnost, kako je istaknuo, poštovanja posebnosti različitih religijskih i nacionalnih identiteta, snošljivosti i težnje za uzajamnim upoznavanjem, na važnost jačanja ekumenskih i međukonfesionalnih inicijativa. Josipović navodi kako je papa hrvatske vjernike podsjetio i na važnost kulturnih i moralnih vrijednosti demokratskog društva, od kojih su mnoge baština kršćanstva: na savjest kao temelj slobodnoga i pravednog društva, na značenje obrazovanja, slobode znanosti i punog poštovanja ljudskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katolici se svakako raduju potvrdi pape da će nastaviti predano služiti Crkvi, istaknuo je i dodao kako će Benedikt XVI. sigurno biti i s prijateljima, među koje predsjednik Republike ubraja i Hrvatsku.

Predsjednik navodi kako je papu Benedikta XVI. susreo dva puta - u Vatikanu i prilikom njegova dolaska u Hrvatsku te ističe kako je na njega ostavio dubok dojam i kao državnik i kao vjerski poglavar, čovjek vjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo