PRVI PUT U JAVNOSTI OD OSTAVKE / Papa voli Hrvate: 'Od srca pozdravljam hrvatske hodočasnike'

Papa Benedikt XVI. se u 10.30 prvi put pojavio u javnosti nakon objave šokantne vijesti o povlačenju. U 17 sati će predvoditi misu povodom Čiste srijede odnosno Pepelnice, kojom započinje vrijeme korizme, a nagađa se kako bi ta misa mogla biti posljednja koju će predvoditi.

13.2.2013.
11:36
VOYO logo

Papa Benedikt XVI. se prvi put pojavio u javnosti nakon objave vijesti o povlačenju, i to na tjednoj generalnoj audijenciji na kojoj je, između ostalog, zahvalio svima na 'iskazanoj ljubavi i molitvi'.

Ulaznice za ovaj događaj prodane su prije nego što je Papa objavio da se povlači, pa je nekoliko tisuća vjernika, čistom srećom, dobilo priliku svjedočiti vjerojatno povijesnoj audijenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odrekao sam se službe u punoj slobodi, za dobro Crkve. Molite za cijelu Crkvu, za mene i za novog papu", poručio je pred tisućama okupljenim u Vatikanu koji su mu oduševljeno zapljeskali.

Tada je zastao, ganut: "Hvala vam na potpori".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem vam za ljubav i molitvu što su me pratili zadnjih dana koji nisu bili laki, gotovo sam fizički osjetio snagu te molitve", dodoa je 85-godišnji Papa koji je na hrvatskom jeziku pozdravio hrvatske hodočasnike.

"Pozdravljam od srca hrvatske hodočasnike, a osobito krizmanike iz Eslingena. Dragi prijatelji, neka vam ova korizma bude milosno vrijeme jačanja vjere i nade u uskrsnuće. Hvaljeni Isus i Marija", izgovorio je tijekom audijencije papa Benedikt XVI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17 sati će predvoditi misu povodom Čiste srijede odnosno Pepelnice, kojom započinje vrijeme korizme. Benedikt XVI. će misu iznimno voditi u bazilici Svetog Petra kako bi, zbog narušenog zdravlja, izbjegao napornu procesiju. Drugi je razlog kako bi se izrazilo poštovanje prema odlazećem Papi.

Time će udovoljiti i velikom broju zainteresiranih vjernika, kardinala i biskupa, a nagađa se kako bi ta misa mogla biti posljednja koju će predvoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do odlaska Benedikt XVI. će odraditi već predviđene obaveze. U četvrtak će održati godišnji sastanak s rimskim svećenicima, a do kraja mjeseca će primiti predsjednike Gvatemale i Rumunjske kao što je bilo planirano.

Sljedeći tjedan Papa će se posvetiti duhovnom odmoru unutar Vatikana kojim će vjerojatno dominirati prepucavanja među frakcijama Kardinalskog zbor oko izbora nasljednika Benedikt XVI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo