PEPELNICA U BAZILICI SV. PETRA / Papa Benedikt XVI. predvodio svoju posljednju misu

Image
Foto: AP

Benedikt XVI. je misu iznimno vodio u bazilici Svetog Petra kako bi, zbog narušenog zdravlja, izbjegao napornu procesiju. Drugi je razlog kako bi se izrazilo poštovanje prema odlazećem Papi.

13.2.2013.
19:00
AP
VOYO logo

VATIKAN - Papa Benedikt XVI., koji je obznanio odluku o povlačenju s papinske dužnosti, ukazao je u srijedu tijekom posljednje velike mise svog pontifikata u bazilici Svetog Petra na Pepelinicu na "vjersku hipokriziju i "stajališta kojima se traže odobrenja i pohvale".

Papa, koji je izgledao umoran i mršaviji, je istaknuo da je "kvaliteta i istina odnosa s Bogom ono što potvrđuje autentičnost svake vjerske geste" i ukazao na "religioznu hipokriziju i ponašanja onih koji se žele pokazivati, i ponašanja s kojima traže odobravanja i pohvale".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa koji odlazi 28. veljače, također je ukazao na "udarce zadane jedinstvu crkve i na podjele u crkvenom tijelu".

Njemački papa je rekao pred nazočnim kardinalima da je "lice crkve ponekad iskrivljeno, te da posebice misli na udarce zadane jedinstvu crkve, podjele crkvenog tijela". On je također kritizirao nedosljednost onih koji tvrde da su "spremni razderati vlastitu odjeću zbog skandala i nepravda koje su svakako počinili drugi, ali nisu spremni raditi na vlastitom srcu, savjesti i namjerama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo