KRENULE RIGOROZNE INSPEKCIJE / EKSKLUZIVNO: RTL Danas ušao u mliječni Pentagon!

Veterinarska inspekcija je u srijedu rano ujutro krenula u akciju. Nakon otkrića opasnog aflatoksina M1 u nekim pakiranjima Dukatovog i Vindijinog trajnog mlijeka, inspektori na farmama njihovih, ali i Meggleovih kooperanata, uzimaju uzorke sirovog mlijeka i stočne hrane. Istodobno, mljekarske udruge pitaju zašto im je za to trebalo šest dana?

13.2.2013.
18:50
VOYO logo

Iako su inspekcije na terenu već danima, kako tvrde u ministartvu poljoprivrede, na ovu farmu u Đakovštini još nisu stigli. 

"Slobodno je doći u svako doba dana. Kad god požele. Mislim da nitko normalan od proizvođača neće braniti rad inspekciji", tvrdi predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ministarstva poljoprivrede tek priopćenje. Potvrđuju da se provode pojačane kontrole mlijeka, ali i stočne hrane. Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka zamjera na sporoj reakciji.

"U ovom trenutku muči nas je li trebalo proteći toliko dana zbog nekog ili nečeg ili je potrebno veterinarskoj inspekciji šest dana za pripremu da se uzmu uzorci sa farmi", kaže NedjeljkoBabić iz Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako tvrde da su pojačane kontrole već danima, u ministarstvu ne objašnjavaju zašto su tek u srijedu o tome obavijestili javnost. Potrošače pozivaju da vjeruju domaćim robnim maraka.

"Hrvatsko mlijeko je po svim svojim karakteristikama, u samom vrhu kvalitete te udovoljava i zdravstvenoj ispravnosti, a incidenti sa sigurnosti u hrani nažalost, pojavljuju se povremeno i na svim ostalim svjetskim tržištima", javljaju iz ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se u kod nas čekaju rezultati analiza, a mlijeko stoji na čekanju u skladištima, u susjednoj BiH, već se danima uništavaju na tisuće litara mlijeka uvezenog iz Hrvatske.

Mlijeko s hrvatskih farmi analizira se u laboratoriju u Križevcima. RTL Danas uspio je ući u, da ga tako nazovemo, mliječni Pentagon. Što smo snimili pogledajte u videoprilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo