NOVA TEORIJA O ODLASKU / Papa se odrekao dužnosti zbog nesreće u Meksiku?

Image
Foto: AP

Do ozljede je došlo kada se Papa pokušao kretati u mračnoj spavaćoj sobi u Meksiku i nije uspio pronaći prekidač za svjetlo. Osim što je došlo do manjeg pucanja kože i krvarenja, drugih fizičkih posljedica ozljede nije bilo.

14.2.2013.
13:46
AP
VOYO logo

TORINO - Papa Benedikt XVI. pretrpio je prošle godine lakši udarac u glavu tijekom boravka u Latinskoj Americi, što je, kako tvrde talijanski mediji, bio važan čimbenik u odluci da se odrekne dužnosti.

Do ozljede je došlo, piše La Stampa, kada se Papa pokušao kretati u mračnoj spavaćoj sobi u Meksiku i nije uspio pronaći prekidač za svjetlo. Osim što je došlo do manjeg pucanja kože i krvarenja, drugih fizičkih posljedica ozljede nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, neimenovani prelat koji je Papu pratio na putovanju, kazao je da ga je ta nezgoda potaknula na razmišljanje. "Benedikt XVI. je u Meksiku dao sve od sebe i shvatio da više nema fizičku snagu za podnošenje tako dugih putovanja, promjenu vremenskih zona, teret javnih obaveza", kazao je. To je potvrdio i Papin osobni liječnik.

Pisanje La Stampe dolazi u trenutku kada analitičari i stručnjaci za vatikanska pitanja pokušavaju posložiti slijed događaja koje su Papu potaknule na prvo odreknuće u 600 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I vatikanski list L'Osservatore Romano objavio je da je nedugo nakon povratka s putovanja u Meksiko i na Kubu prošlog proljeća Papa odlučio da će odstupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo