građani u vlasti / 'Zagreb neće više biti šator-grad nego metropola'

Image
Foto: PIXSELL

"Zagreb neće više biti šator-grad već srednjeeuropska metropola okrenuta kulturi, umjetnosti, novim tehnologijama i mladima", kazao je kandidat Hrvatskih laburista za zagrebačkog gradonačelnika Branko Vukšić.

16.2.2013.
17:45
PIXSELL
VOYO logo

Kandidat Hrvatskih laburista za zagrebačkog gradonačelnika Branko Vukšić najavio je danas da će uskoro detaljno predstaviti program u sklopu kojeg će razraditi ideju građana u vlasti i češćeg izlaska na referendume te predstaviti stručne analize kako zbrinuti problem otpada i kako Zagreb "više ne bi bio 'šator-grad'".

"Predstavit ćemo jednu originalnu ideju, a to su građani u vlasti. Razradit ćemo na koji način Zagrepčani mogu odlučivati o tome što će se i kako u Zagrebu raditi", rekao je Vukšić na konferenciji za novinare. Dodao je da će u skladu s njihovim drukčijim pristupom vladavini, Zagreb imati prilike češće izlaziti na referendume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da Zagreb ima preglomazan aparat te da ga treba preustrojiti.

"Zagreb neće više biti šator-grad već srednjeeuropska metropola okrenuta kulturi, umjetnosti, novim tehnologijama i mladima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit vjeruje li u uspjeh na izborima, kazao je da uvažavaju sve suparnike, ali i sebe.

"Ne precjenjujemo niti potcjenjujemo nikoga. Bit će to zanimljiva utrka u kojoj nećemo biti statisti već ćemo zdušno sudjelovati", ustvrdio je Vukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao Vukšićevi zamjenici izabrani su Sara Bajlo Cindrić i Ivan Maloča.

Vukšić je istaknuo da je Sara Bajlo Cindrić izabrana kao zamjenica, jer je napravila jedinstvenu akciju u Hrvatskoj - njezinom inicijativom po prvi puta u jesen bit će otvoreni vrtići za studentice majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ušla sam u politiku da bi pokazala mladima da budućnost ostaje na nama i da tu odgovornost moramo shvatiti ozbiljno i početi raditi na tome već danas, rekla je dvadesetpetogodišnja Bajlo Cindrić. Dodala je da Zagreb vidi kao središte koje će svoj potencijal pružiti mladim ljudima, te onima na socijalnoj margini o kojima nitko više ne brine.

Ustvrdivši da je naša audio vizualna industrija i medijska industrija "došla na niske grane tokom ovih godina", producent Ivan Maloča rekao je da imaju program kojim će "pokazati kako bi ta industrija trebala zaživjeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo