PREŽIVJELIH NEMA / 88 poginulih u padu ruskog aviona

Image

Prisilno slijetanje Aeroflotovog Boeinga 737 se izjalovilo. Avion je umjesto na aerodromu završio u podnožju Urala, a njegovi komadi su se razletjeli na sve strane. Posada i svi putnici su mrtvi.

14.9.2008.
13:44
VOYO logo

PERM, Rusija - Aeroflotov Boeing 737 na letu iz Moskve za Perm, grad u samom podnožju Urala, srušio se u nedjelju dok je pokušavao prisilno sletjeti na svoje konačno odredište. Pritom su poginuli svi putnici i članovi posade, njih ukupno 88. Komadi letjelice, koja je kontakt s kontrolom leta u Permu izgubila na visini od 1.100 metara, razletjeli su se na sve strane, a dio ih je završio i na tračnicama Transsibirske željezničke pruge, tako da je ondje promet prekinut.

Uzroci pada zasad nisu jasni, ali premda je među poginulima i general koji je 2000. vodio ruske snage u ratu protiv Čečena, ruske vlasti isključuju mogućnost da je riječ o terorističkom napadu ili sabotaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avion je star 16 godina, a istražitelji su već pronašli obje njegove crne kutije, koje će jamačno razjasniti posljednje trenutke prije pada.

Većina poginulih su ruski državljani, no u avionu je bilo i 20-ak stranaca - Azerbajdžanaca, Ukrajinaca, Amerikanaca, Talijana... Na kobni se let nije ukrcao nijedan Hrvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji pad Aeroflotovog aviona dogodio se prije 14 godina negdje u Sibiru i tada je poginulo 70 ljudi. Istražitelji su utvrdili da je do te nesreće došlo zbog pilotovog maloljetnog sina kojemu je otac dopustio da uđe u pilotovu kabinu. Mladić je slučajno isključio autopilota, a letjelica se srušila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo