PREVENCIJA NASILJA MEĐU DJECOM / Judo postaje novi predmet u osnovnim školama!

Image
Foto: PIXSELL

Judo u školama je, u zemljama u kojima se provodi polučio dobre rezultate, jer riječ je o sportu koji je vrlo učinkovit u prevenciji vršnjačkoga nasilja, kod usvajanja zdravih životnih navika, timskog rada, razvoja pozitivnih vrijednosti, tolerancije i samokontrole.

13.3.2013.
7:59
PIXSELL
VOYO logo

U osnovnim školama će se od jeseni početi provoditi projekt pod nazivom "Judo u škole" kojim će se obuhvatiti učenici nižih razreda, javlja Novi list.

Riječ je o projektu koji se već provodi u Japanu, Francuskoj i Nizozemskoj, a njegova primjena u hrvatskim školama dogovorena je u Budimpešti. Prvi put će biti predstavljen na sastanku ravnatelja osnovnih škola u Vodicama.

Judo u školama je, u zemljama u kojima se provodi, polučio dobre rezultate jer riječ je o sportu koji je vrlo učinkovit u prevenciji vršnjačkoga nasilja, kod usvajanja zdravih životnih navika, timskog rada, razvoja pozitivnih vrijednosti, tolerancije i samokontrole. Jedna od njegovih specifičnosti je i da je ravnopravan, jer u sustavu natjecanja ravnopravno sudjeluju djevojčice i dječaci.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza dr. Sanda Čorak ističe kako je cilj u prvoj godini u projekt uključiti stotinjak osnovnih škola.

"U konačnici želimo da 'Judo u škole' zaživi u svih 600 hrvatskih osnovnih škola koje imaju sportske dvorane, kao i da se obuhvate i učenici viših razreda osnovnih škola", pojašnjava dr. Čorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo