na hrvatskom i engleskom / Bijes na Facebooku: Građani traže ispriku od Milanovića

Milanović je pokušao uvjeriti hrvatsku javnost kako njegova stranačka kolegica Ingrid Antičević Marinović ipak govori engleski jezik. No, čini se kako je svojim nesmotrenim izjavama nanio sebi i svojoj stranci više štete nego koristi.

14.3.2013.
11:11
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović svojim jučerašnjim izjavama razljutio je mnoge. Nakon što je reagirala Kuća za ljudska prava jer im je predsjednik Vlade poručio da 'ne budu licemjerni jer se dio zarade od poslova koje Hrvatska razvija s Azerbajdžanom uplaćuje u proračun iz kojega se financiraju aktivnosti tih istih nevladinih udruga', oglasili su se i brojni profesori i profesorice engleskog jezika, kao i bijesni građani i građanke.

Podsjetimo, Milanović je pokušao uvjeriti hrvatsku javnost kako njegova stranačka kolegica Ingrid Antičević Marinović ipak govori engleski jezik. No, čini se kako je svojim nesmotrenim izjavama nanio sebi i svojoj stranci više štete nego koristi.

Izjavom kako Ingrid 'bolje govori nego što čita engleski' te da 'postoje profesori engleskog jezika koji ga govore za minus 2' premjer je pokrenuo bujicu komentara na društvenim mrežama.

Pogledajte kako Ingrid 'rastura' na engleskom!

Provjerite zna li ili ne zna Ingrid engleski

Sjedit će u Europskom parlamentu, a ne zna guknuti engleski

"Ja bih, kao diplomirana anglistica, jako voljela da se i meni gospodin Milanović ispriča zbog ove svoje izjave. Kako meni, tako i mojim kolegama anglistima i profesorima engleskog jezika. Po mogućnosti i na hrvatskom i na engleskom. Ne treba kao čovjek, može i kao predsjednik Vlade RH. A gospođa Antičević Marinović trebala bi se ispričati svim onim prevoditeljima koje valjda i ona i premijer drže idiotima, a koji su joj stajali na raspolaganju za nastup u Europskom parlamentu i čijim uslugama simultanog i/ili konsekutivnog prevođenja ne samo da se mogla potpuno legitimno koristiti, već je to, s onakvim poznavanjem engleskog, bila dužna učiniti. Dužna ne samo hrvatskoj javnosti, već i kolegama u Europskom parlamentu, kao i medijima koji njegov rad prate. Njezina isprika neka, po mogućnosti, bude na hrvatskom, ako treba ja ću je prevesti komplitli fri ov čardž", ponudila se jedna građanka na Facebooku.

"Dragi premijeru Milanoviću, ovo što ste danas izjavili ne samo da nije ravno jednom premijeru koji živi u "zemlji znanja", nego krajnje degutantno. Vaša izjava da gospođa Antičević-Marinović bolje govori engleski nego što čita je čista grozota. Na upit novinarke "What's your main point in Bruxelles?" Antičević-Marinović odgovara "Yes, thank you very much". Još ste rekli da to zapravo jest znanje engleskog jezika i time ste poslali poruku klincima u školi da je zaista dobro tako govoriti engleski jezik. Moje je mišljenje da to nije znanje ni učenika 6. razreda osnovne škole, ali to što ja pišem Vama nije bitno jer ste nedavno rekli da mi nemamo nikakvih stručnjaka", komentirao je jedan građanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo Vam pišem jer sam mlad i ljut što ne mogu dobiti priliku u ovoj državi da pokažem što znam, a ovakve neznalice zbog podobnosti (jer su u stranci) sjede u EU parlamentu i sramote sebe i cijelu državu. Vas može biti sram jer ne cijenite narod koji Vas je birao na izborima, a da pokažete malo suosjećanja  npr. smanjite plaću saborskim zastupnicima za pet posto, što je stvarno simbolično s obzirom na visinu plaća u Saboru) ljudi bi Vam više vjerovali te bi Vaše zamisli bolje prošle", poručio je drugi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo