NJEGOV ISPOVJEDNIK / Hrvat otkriva detalje iz života novog Pape!

Svijet je odahnuo, nakon dva dana konklave izabran je novi Papa. Neočekivan izbor oduševio je svijet. Petrov nasljednjik živi skromno, a reporterka Exkluziv Tabloida je u ekskluzivnom razgovoru s njegovim ispovjednikom doznala detalje iz života dojučerašnjeg skromnog argentinskog kardinala!

14.3.2013.
18:11
VOYO logo

Do jučer je bio kardinal, a sada je papa Franjo, poglavar Crkve koja ne poznaje granice i nacije. Ako je Wojtyla bio dobri, Ratzinger mudri, onda će Bergoglio vjerojatno biti - skromni papa. U to se još davno uvjerio franjevac BerislavOstojić - papin dugogodišnji ispovjednik.

"Skromnost i čvrstost. Više puta ljudi misle da je skroman čovjek slab, ali kod njega ne. On je inteligentan, zna procijeniti situaciju i biti čvrst kad treba", izjavio je fra Berislav Ostojić, franjevac u Argentini.

Nisu prošla niti 24 sata od bijelog dima - a svijet već bruji o Argentincu talijanskog podrijetla. Poznato je, tako, da se kasno zaredio. Posjećuje operu, čita Dostojevskog i strastveno navija za lokalni nogometni klub. Fra Darko ga je upoznao prije dvije godine i iznenadio se shvativši da kardinal živi u unajmljenom stanu.

"On na posao dolazi podzemnom željeznicom. Pokušao je to opravdati činejnciom da su gužve, da ne bi stigao na vrijeme. To je znak ljudske jednostavnosti", kazao je franjevac Darko Tepert.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images



Papin ispovjednik nije očekivao da će u Rimu biti izgovoreno ime upravo njegova prijatelja.

"Kad sam saznao da je Bergoglio novi papa prva reakcija mi je bila velika radost, a drugu stvar koju sam učinio jer ga poznam - uzeo sam u ruku krunicu i pomolio se za njega, na njegovu nakanu", dodao je fra Ostojić.

Novi se rimski biskup odlučio za ime Franje Asiškog, sveca koji je u srednjem vijeku Crkvu obnovio poniznošću i siromaštvom.

"Papa sigurno neće mjenjati dogme i nauk crkve, to je nemoguće. Ono što može je promijeniti način djelovanja, opsobito u toj socijalnoj osjetljivosti", rekao je Tepert.

Da je socijalno osjetljiv, dokazao je jučer kada se na papinsku večeru dovezao autobusom. Pri polasku za Rim - kupio je povratnu kartu, ali put za Argentinu morat će pričekati jer - treba obnavljati Crkvu. Jednom Franji je uspjelo, pa možda uspije i drugom!      

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo