ODBIJEN PRITVOR / Zdravko Mamić će se braniti sa slobode!

Image
Foto: Pixsell

Državno tužiteljstvo je za Mamića tražilo pritvor, a zbog ovakve odluke istražnog suca najavili su i žalbu.

16.3.2013.
19:10
Pixsell
VOYO logo

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić pušten je večeras da se brani sa slobode od optužbi da je uvredama na račun ministra Željka Jovanovića i srpske manjine javno poticao na nasilje i mržnju.

Istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Ljiljanka Maletić odbila je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva da se Mamiću odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je po izlasku iz suda odbio dati novinarima izjavu, po savjetovanju odvjetnika, i otišao u obližnji kafić.

Donesena je jedina moguća pravedna odluka, rekao je jedan od Mamićevih odvjetnika Mate Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Odvjetništvo je svoj prijedlog obrazlagalo tvrdnjom da je Mamić višestruko evidentiran za razne prekršaje protiv javnog reda i mira i sigurnosti u prometu, što ukazuje da se radi o osobi koja ne poštuje i ne priznaje pravni poredak.

Mamićeve izjave u jučerašnjoj emisiji Soundset Plavog radija dodatno dobivaju na težini u kontekstu skorašnjeg održavanja nogometne utakmice između Hrvatske i Srbije jer izazivaju bojazan da će dovesti do nereda i remećenja javnog reda i mira, navodi odvjetništvo. Osim toga, kažu u tužiteljstvu, Mamić je u javnim istupima iskazivao izrazitu netrpeljivost prema pripadnicima drugih nacionalnih manjina i pripadnicama suprotnog spola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tereti ga se da je svojim nastupom u radijskoj emisiji javno poticao na mržnju prema ministru Željku Jovanoviću, ali i iskazivao izrazitu netrpeljivost i poticao na mržnju i prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti.

Jedan od Mamićevih branitelja Ante Madunić izjavio je novinarima da se nikad prije nije privodilo za takva kaznena djela. Dodao je da može razumjeti da su Mamićeve riječi imale težinu i da ih nitko ne opravdava. "No, drži da je riječ o osobnom sukobu i da je vrijeđanje bilo obostrano. Upitao se čemu to pretvarati u rasni i nacionalni sukob kad se radi o osobnom sukob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Mamić je jučer iznio niz uvreda na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, za kojeg je rekao među ostalim da je ''hrvatomrzac'', "uvreda za hrvatski mozak" i "Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege".

Zbog vrijeđanja novinara na božićnom domjenku u Dinamu 2010. Mamić je kažnjen s 15 tisuća kuna zbog vrijeđanja novinara Boruta Šipsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dvije godine na zagrebačkom Županijskom sudu odbačena je tužba koju se protiv njega podnijele četiri udruge zbog izjave da "gay nogometaši ne mogu igrati za reprezentaciju".

Nakon utakmice Dinamo - Malmoe na maksimirskom stadionu u kolovozu 2011. priveden je zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti dok je branio nekolicinu navijača, koje je policija željela privesti nakon što su utrčali u teren poslije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je kasnije priopćio da privođenje smatra "skandaloznim i sramotnim" jer je "samo protestirao i molio policajca... da pusti navijače koji su slaveći ušli u teren nakon utakmice i da ih ne privodi, jer ovo je noć rezervirana za naše slavlje."

U gradskom poglavarstvu se 2003. fizički sukobio s pročelnikom gradskog Zavoda za planiranje Miljenkom Mesićem u kojem je Mamić prošao s okrvavljenom glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2010. Općinski kazneni sud oslobodio ga je optužbe da je "torbario" dionicama HT-a.

Njegov najnoviji verbalni ispad naišao je na široku osudu javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon policijskog ispitivanja jučer navečer je prebačen u pritvor na Oranice. Zbog želučanih tegoba iz pritvora je odveden u bolnicu, gdje je primio lijekove i dobio injekcije.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo