'nema tu govora mržnje' / 'Da je ministar Francuz ili Englez, Zdravko bi rekao isto'

Image
Foto: PIXSELL

"Tu nije bilo nikakvog govora mržnje. Svi znamo da Zdravko za prijatelje ima muslimane, Srbe i sve ostale. Da je naš ministar Englez i Francuz on bi isto rekao, jer smatra da ministar ne može biti stranac", zaključio je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

17.3.2013.
10:09
PIXSELL
VOYO logo

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić izjavio je u subotu navečer u Puli da njegov brat Zdravko Mamić, koji je na nacionalnoj osnovi vrijeđao ministra Željka Jovanovića, nije poticao na mržnju i da bi jednako rekao za ministra Engleza ili Francuza, jer smatra da ministar ne može biti stranac.

"Tu nije bilo nikakvog govora mržnje. Svi znamo da Zdravko za prijatelje ima muslimane, Srbe i sve ostale. Da je naš ministar Englez i Francuz on bi isto rekao, jer smatra da ministar ne može biti stranac", rekao je Zoran Mamić novinarima nakon susreta između Istre 1961 i Dinama.

"U tom kontekstu je izrečena izjava, znači kroz nikakvu mržnju prema srpskom narodu i srpskoj manjini. Poručio bih dušobrižnicima i onim dvoličnim pametnjakovićima koji se ograđuju i koji daju komentare, počevši od najviših do najnižih, da se malo pogledaju u ogledalo. Treba ih biti sram", dodao je.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić pušten je u subotu da se brani sa slobode od optužbi da je uvredama na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića i srpske manjine javno poticao na nasilje i mržnju.

On je u petak iznio niz uvreda na račun Jovanovića za kojeg je rekao da je 'hrvatomrzac', 'uvreda za hrvatski mozak' i 'Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege'.

"Ne znam samo kako će mu neki ljudi pogledati u oči. Zahvalio bih se prijateljima, navijačima i ljudima iz Srbije koji su zgroženi načinom na koji se odnose prema Zdravku, jer znaju što on misli i koji su njegovi svjetonazori", rekao je Zoran Mamić.

Dodao je da Zdravku Mamiću noć iza rešetaka nije bila ugodna ali, kako je rekao, 'što te ne ubije to te ojača' i naglasio da stoji iza svake bratove riječi te da je obitelj sretna i ponosna na njega.

Kako doznajemo, tijekom svog boravka u pritvoru Mamić je odvezen u bolnicu na liječnički pregled kojeg je tražio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo