Odbacio optužbe / Milanović: 'Nisam rekao da je u Hrvatskoj bio građanski rat'

Premijer Zoran Milanović odbacio je danas optužbe da je rekao kako je u Hrvatskoj bio građanski rat, ustvrdivši da njegova izjava na jednoj televizijskoj postaji nije bila puštena u cijelosti, već je prerezana u pola rečenice, pa se nije čuo nastavak u kojemu kaže kako je Hrvatska jedina država koja ulazi u Europsku uniju, a koja je imala razoran rat i agresiju.

17.3.2013.
18:37
VOYO logo

Milanović je novinarima, okupljenima prilikom predaje zajedničke liste SDP-a, HNS-a i HSU-a Državnom izbornom povjerenstvu, pustio na tabletu snimku priloga s te televizije, kao i nastavak svoje izjave, ustvrdivši da je njegov govor prekinut i iz toga je novinarka izvukla vlastiti zaključak. To je gruba manipulacija i namjerni potez da bi se izazvala ovakva rasprava, ocijenio je.

"Novinarka je znala što i zašto radi, zašto nije pustila cijelu rečenicu koja potpuno objašnjava moju izjavu, a svi koji su tamo bili i snimali nisu to tako shvatili jer su si dali truda poslušati što sam rekao i kako sam završio rečenicu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović kaže kako je govorio o Hrvatskoj koja nosi traume iz rata, u odnosu na zemlje poput Finske i Danske koje žive u harmoniji već 150 ili 200 godina. "Kada u Finskoj kažete da je Finska za Fince, to ima potpuno drugačiji mentalni i emocionalni sadržaj, nego kada u Hrvatskoj kažete da su svi u Hrvatskoj gosti koji nisu Hrvati", rekao je. To su ogromne razlike, a ovo nije objektivno izvještavanje, već i dalje potiče kaos i nered, ustvrdio je.

Apelirao je da se njegove izjave, kao i izjave kolega iz opozicije, HDZ-a ne režu u pola rečenice, napomenuvši kako je "eurofobična zastupnica HSP-a imala barem tu privilegiju da joj se pusti cijela izjava od a do ž", a koja je i javno prozvala kolegu saborskog zastupnika da je prokazivao ljude za Ovčaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani koji su sudjelovali u agresiji i pobunili se protiv Hrvatske vraćeni su u hrvatski ustavni poredak i to je najveća afirmacija Hrvatske, to su hrvatski građani koji su abolirani, poštuju hrvatske zakone i danas su naši kolege u Saboru", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo