U VATIKANU GA VOLE / 'Nepoželjni' Mugabe na svečanoj misi pape Franje

Image
Foto: telegraph.co.uk

Kontroverzni predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe doputovao je jutros u Rim gdje će u utorak sudjelovati na svečanoj misi uvođenja u službu pape Franje.

18.3.2013.
11:15
telegraph.co.uk
VOYO logo

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe doputovao je posebnim letom iz Hararea u Rim, izvijestila je talijanska novinska agencija Ansa.  Iz zračne luke je uz jake mjere osiguranja krenuo prema Vatikanu, gdje će sutra sudjelovati na svečanosti uvođenja u službu novoizabranog pape Franje.

Mugabe (89), najstariji afrički predsjednik na dužnosti, praktičan je katolik, ali i veoma kontroverzna osoba. Zbog optužaba za kršenje ljudskih prava u svojoj zemlji ne smije putovati u Europu. No Italija mu ne može zabraniti posjet Vatikanu. Mugabe je bio je na pogrebu Ivana Pavla II., prvoj misi Benedikta XVI., a zadnji je put u Vatikanu bio 30. travnja 2011. kada je Benedikt XVI. proglasio svog prethodnika blaženim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na misu ustoličenja pape Franje doći će u utorak nekoliko europskih monarha, nekoliko desetaka šefova država ili vlada iz cijelog svijeta, te brojna izaslanstva na nižoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo