Ovako je počela Norina priča... / Djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku

Norina borba za životom naprasno je prekinuta 20. ožujka u 12 sati po hrvatskom vremenu. Na njezinoj službenoj Facebook stranici su napisali: 'Naš anđeo je dobio krila...'.

20.3.2013.
15:30
VOYO logo

Priča koja je ujedinila Hrvatsku danas je, nažalost, došla svom kraju. Petogodišnja NoraŠitum je nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću, preminula u bolnici u Philadelphiji.

Hrabra djevojčica bolovala je od akutne limfoblastične leukemije. Od prosinca 2010. liječila se u zagrebačkom Zavodu za hematologiju i onkologiju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, a nakon što su iscrpljeni svi oblici liječenja, jedina šansa joj je bila nova metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji.

Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Norina priča počela je pismom njene očajne majke koja je pokrenula akciju na Facebooku te objavila dirljivo pismo u kojem moli za pomoć. Ubrzo su se akciji pridružile brojne poznate osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Bolesna djevojčica, za čije je liječenje u Americi u svega tri dana prikupljeno više od tri milijuna kuna postala je simbol nade svima, a pomoći joj je odlučila i friško punoljetna EnaŠarackoja se s tumorom na mozgu bori više od pola života. Ona je zamolila sve drage ljude da novce koje su namijenili njoj, doniraju malom anđelu Nori. "Njoj je jako hitno i ima samo još nekoliko dana da ode po život! Ja imam još puna dva tjedna", rekla je plemenita Ena.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Uskoro je u Hrvatskoj gotovo šokantno odjeknula vijest da iz Dječje bolnice u Philadelphiji po novom traže 4,7 milijuna kuna (837.224 dolara) za liječenje malene Nore Šitum, što je za 1,4 milijuna više od dosadašnjeg iznosa. U  rekordnom roku Facebook stranicu iste ustanove zatrpale su poruke ljutitih Hrvata o ljudskoj pohlepi i još koječemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

U rekordnom je roku za nju prikupljeno 5 milijuna i 294 tisuće kuna, Nora je dobila priliku da se izbori za život. Ona je, pak, Hrvatskoj dala priliku da dokaže kako siromaštvo zemlje ne može ubiti bogatstvo duha, koje je, pokazalo se, nemjerljivo.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Djevojčica koja je na noge dignula cijelu Hrvatsku u četvrtak, 7. veljače poletjela je na liječenje u SAD, a u dječju bolnicu u Philadelphiji, koja je nad njom trebala provesti eksperimentalno liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

O nastavku liječenja u početku nitko nije ništa ne znao pa je bolnica na svojoj službenoj Facebook stranici objavila plan liječenja. Roditeljima malene Nore, Ivici Šitumu i Đani Atanasovskoj su nadu dali dosadašnji rezultati liječenja ovom metodom.

Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Nora Fora, Barbie

Uskoro je na Facebook stranici 'Vratimo osmijeh Nori na lice Nora Fora Strašni lav' objavljena je informacija kako se stanje malene Nore Šitum pogoršalo te kako sada postoje određene komplikacije zbog kojih nije moguće nastaviti eksperimentalno liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osnovna terapija s T stanicama je odlično. Stanice su se umnožile, dobro odreagirale na umrtvljeni virus HIV-a i spremne su za vraćanje natrag u njezino tijelo. Što se toga tiče, taj glavni dio terapije mogao bi početi u travnju", kazao je tada Norin djed, Stevan Atanasovski.

"Ali problem su te gljivice, inače uobičajena pojava kod svih pacijenata nakon kemoterapije. Norine su iz sinusa prešle u krvotok putem kojeg su došle do mozga. Situacija je opasna", pojasnio je djed te dodao kako navodno liječnici tvrde da 90 posto djece kojoj gljivice dospiju u mozak ne preživi.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Nedugo nakon toga, oglasila se i Nora iz bolnice u Philadelphiji te svima zahvalila na podršci i molitvama koje su joj mnogo pomogle. Svima je optimistično poručila da je "ona ipak strašni lav", dok je njezina majka izjavila da Nora nije odustala i kad je bilo mnogo gore, te ne sumnja da će posustati sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Ipak, njena borba za životom naprasno je prekinuta 20. ožujka u 12 sati po hrvatskom vremenu. Na njezinoj službenoj Facebook stranici su napisali: 'Naš anđeo je dobio krila...'

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo