POVEĆANA AKTIVNOST NUKLEARKE / Sjeverna Koreja priprema novi nuklearni test?

Image

Južnokorejski dužnosnici tvrde kako postoji velika mogućnost da se Sjeverna Koreja sprema na provođenje četvrtog nuklearnog testa, jer postoje znakovi povećane aktivnosti u glavnom sjevernokorejskom nuklearnom pogonu.

8.4.2013.
8:01
VOYO logo

Južnokorejski ministar Ryoo Kihl-Jae tvrdi kako postoji mogućnost da Sjeverna Koreja priprema četvrti nuklearni test, prenosi agencija Yonhap.

Njegova izjava dolazi nakon što je od južnokorejskih dužnosnika jučer u javnost procurila vijest o pojačanim vojnim aktivnostima Sjeverne Koreje, i to na području gdje su provedena i prva tri nuklearna testa, posljednji 12. veljače. Vjeruju da će se lansiranje dogoditi ovu sirijedu, 10 travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Seul je u stanju vojne pripravnosti", rekla je glasnogovornica Plave kuće Kim Kaeng u priopćenju za javnost. Sumnje da Sjeverna Koreja planira novi nuklearni test pojavile su se nakon što su tamošnje vlasti naredile svim južnokorejskim radnicima da napuste zajedničko industrijsko postrojenje Kaesong.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja zaprijetila je nuklearnim udarom na Sjedinjene Države i napad projektilima na njihove pacifičke baze. Te su prijetnje uslijedile nakon posljednjih UN-ovih sankcija Sjevernoj Koreji izazvanih njihovim trećim nuklearnim pokusom u veljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo