HOROR NA MARATONU / Pogledajte jezivu snimku eksplozija u Bostonu!

Bolnice u Bostonu su izvijestile da je u eksplozijama ozlijeđeno 105 osoba, od kojih je 15 u kritičnom stanju. CNN javlja da je među ozlijeđenima osmero djece. Život su izgubile tri osobe od kojih je jedna osmogodišnji dječak.

15.4.2013.
21:46
VOYO logo

00:09 - Više od 100 osoba je ozlijeđeno u ponedjeljak u dvjema eksplozijama na Bostonskom maratonu, javlja Boston Globe na svom Twitteru

Isti izvor javlja da nije bilo treće eksplozije u predsjedničkoj knjižnici John F. Kennedy, kako je prethodno javljeno, već se radi o požaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na upit novinara jesu li bombe povezane s terorističkim činom, šef bostonske policije je kazao da "ne može reći ništa konačno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i kako hrvatski generalni konzulat u New Yorku, koji pokriva i područje Bostona, nije primio dojave da među stradalima ima hrvatskih državljana.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

______________________________________________________________

BOSTON - Blizu ciljne crte bostonskog maratona u ponedjeljak dogodile su se dvije eksplozije, broj žrtava zasad se ne zna, a CNN javlja o dvije osobe. Prema neslužbenim podacima ozlijeđeni su i deseci ljudi. Policija je potvrdila kako je došlo do još jedne eksplozije, i to u blizini Kennedyjeve knjižnice u Bostonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je izvijestila da se, dok su tisuće trkača završavale 117. bostonski maraton, a gledatelji promatrali završetak utrke i navijali, dogodila jedna eksplozija, a svjedoci su rekli da su bile dvije eksplozije. Izvjestitelji u centru za novinare su čuli dvije eksplozije, izvijestila je agencija Reuters.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Glasnogovornik bostonske policije rekao je da su na mjestu eksplozije policija, vatrogasci i hitne službe. O eksploziji u Bostonu obavješten je predsjednik SAD-a BarackObama koji je svojoj administraciji naložio da osigura svu potrebnu pomoć u istrazi, rekla je Bijela kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MikeMItchel iz Vancouvera iz Kanade, trkač koji je završio utrku, rekao je da je pogledao unatrag prema cilju i vidio "golemu eksploziju". Dim se dizao 15 metara u zrak, rekao je Mitchell. Ljudi su počeli trčati i vrištati nakon što su čuli eksploziju, rekao je Mitchell. "Svi su se uspaničili".

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Televizijske snimke pokazuju vozila hitne pomoći, vatrogasna kola i desetke policijskih auotmobila blizu ciljne crte maratona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotine tisuća geldatelja obično se razmjeste duž 42,19 kilometara dugog pravca tradicionalne bostonske utrke, a najveće se mnoštvo okupi blizu cilja. Eksplozije su se dogodile pet sati nakon početka trke u vrijeme kada je većina najboljih sportaša već napustila utrku, ali još uvijek pristižu maratonci amateri.

Na području oko mjesta eksplozije prekinut je javni gradski promet. Glasnogovornik utrke Boston Marathon novinarima je rekao da nikome neće biti dopušteno ući ili izaći iz hotela koji je služio kao stožer priredbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bostonu je blokirano korištenje mobitela kako bi se spriječilo eventualno aktiviranje bombe.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo