SUKOBI KLANOVA? / Pokolj na svadbi u Turskoj

Nepoznati napadači naoružani automatskim puškama i bombama upali su na vjenčanje u selu Sultankoyu i ubili najmanje 44 osobe.

5.5.2009.
6:41
VOYO logo

DIYARBAKIR - Najmanje 44 osobe su ubijene, a 17 ih je ranjeno u napadu neidentificiranih napadača na sudionike jednog vjenčanja u ponedjeljak navečer u jugoistočnoj Turskoj, potvrdili su lokalni dužnosnici.

Obnašatelj dužnosti guvernera pokrajine Mardin Ahmet Ozen rekao je da su maskirani napadači naoružani automatskim puškama i bombama upali u kuću u selu Sultankoyu, oko 20 km udaljenom od Mardina, te počeli pucati na svatove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski mediji pišu da je selo Sultankoy posljednjih godina bilo poprištem krvavih sukoba dvaju suparničkih klanova, dok je agencija Anadolija javila da se na tragičnom vjenčanju udavala kći seoskog poglavara.

Lokalni mediji tvrde da je među svatovima bio velik broj pripadnika tzv. seoske straže, naoružane lokalne milicije koju je uspostavila turska država kako bi se borila protiv kurdskih separatista u tom području. Pretpostavlja se stoga da bi napadač mogao biti povezan s kurdskim separatistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oružani sukobi između pripadnika suprotstavljenih klanova česti su u jugoistočnoj Turskoj, ali incidenti poput pokolja u Sultankoyu ipak su iznimno rijetki.

Razmjeri incidenta predstavljaju i veliki problem za nacionalnu vladu koja pokušava smanjiti napetosti u tom dijelu zemlje, u kojem se nalazi i jedno od žarišta kurdske pobune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List Hurriyet naveo je na svojim internetskim stranicama da su napad izvršila četvorica napadača, ali da zasad nije poznata njihova sudbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo