od nedjelje na godišnjem / Milan Bandić: Ja sam lijep i prosječno pametan

Aktualni Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je danas konferenciju za medije na kojoj je iznio 'istinu o stvarnom stanju financija Grada Zagreba' te negirao da se radi o političkoj kampanji.

3.5.2013.
16:07
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik za financije Slavko Kojić na današnjoj su konferenciji opovrgnuli da je Grad Zagreb pred financijskim kolapsom istaknuvši kako je njegov ukupni dug u 2012. gotovo tri puta niži nego što je bio 2001., a ono što opterećuje kreditnu sposobnost Grada je enormno zaduženje Zagrebačkog holdinga koje je počelo 2009. kada je Gradska skupština razvlastila gradonačelnika i preuzela sve upravljačke i nadzorne ingerencije.

Napominjući da su Zagrepčani posljednjih mjeseci bombardirani senzacionalističkim izjavama i katastrofičnim tvrdnjama o tobožnjem financijskom kolapsu Grada Zagreba i njegovoj dramatičnoj zaduženosti, Kojić se pozvao na svjetsku rejting agenciju Moody's koja u svom izvješću o kreditnoj sposobnosti Grada Zagreba navodi da je on vrlo nisko izravno zadužen, a 'okolnostima slabog rasta prihoda prilagodio se racionaliziranjem svojih poslovnih i kapitalnih rashoda'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Grad je tri puta manje zadužen danas nego 2001. godine'

"Grad Zagreb je učinio sve potrebno kako bi očuvao svoju blagajnu stabilnom, netaknutom i nezaduženom", kazao je Kojić. Dodao je da je 2001. ukupni dug Grada Zagreba u proračunu bio 23,7 posto, a u 2012. - 8,1 posto.

Pročelnik za financije rješavanje problema u Holdingu uz ostalo vidi u objedinjavanju zajedničkih funkcija, smanjivanju rashoda (telefoni, mobiteli, tisak i sl.) te u dogovoru sa socijalnim partnerima redukcijom prava iz kolektivnih ugovora i drugo, povećanjem prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

"Koncept Zagrebačkog holdinga nije izmišljena vizija i topla voda Milana Bandića. Ovo društvo koje je tamo postavljeno 2009. godine po političkoj odgovornosti je palo na ispitom, no srećem su izbori pred nama. Trebat će nam oko godinu dana da saniramo situaciju u Holdingu", istaknuo je Milan Bandić, koji je istaknuo kako ga se pita o kampanji u nedjelji jer danas radi samo svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako objavite da je Grad tri puta manje zadužen nego 2001. godine, reći ću vam da je ova presica dio predizborne kampanje", rekao je prvotno i zatim ponovio kako politička kampanja kreće 48 sati nakon što se predaju izborne liste, pa on danas tek 'radi svoj posao'.

'Ja nisam toliko ružan. Ja sam lijep čovjek i prosječno pametan'

Bandić je najavio da će, nakon lokalnih izbora, 2. lipnja predstaviti listu novih ljudi u Holdingu: "Kako sam jučer predstavio listu za Gradsku skupštima s karijernim  ljudima, tako ćemo i 2. lipnja predstaviti listu. Depolitizirat ćemo upravljačku funkciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan što se dogodilo 2008. godina, kada je Bandić još uvijek djelovao u Holdingu, aktualni gradonačelnik je izgubio nit te uputio novinarku da odgovore potraži u Holdingu. Pri tome je zamolio novinarku da ne koluta očima te ne bude neurozna.

"Ja nisam toliko ružan. Ja sam lijep čovjek i prosječno pametan, za sebe. Šta mislite da je Moody's to napisao zato što je gradonačelnik Zagreba za naš proračun, a da je tamo napisao 'zato što je Čović ružniji. Ne, to je napisano jer ne znaju upravljati sustavom, pali su na ispitu. I reći ću vam samo još nešto - ostalo pitajte u Holdinu", zaključio je Bandić, koji je dodao da će uzeti godišnji odmor od 5. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam 13 godina bio na godišnjem odmoru. Uzeo sam godišnji samo kada sam išao u kampanju za predsjednika države. Dakle, ja imam 11 neiskorištenih godišnjih, ali ih ne mogu zakonski iskoristiti. Koje jaje nosi crna kokoš? Bijelo! Eto, ići ću na godišnji odmor", dodao je.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo