KORISTIO POTPISE UMRLIH / Bandić u kontranapadu: Podnio prijavu protiv Ostojića

Image
Foto: RTL

'Rajko Ostojić očito je koristio ime umrle osobe, odnosno njihova imena kao i imena osoba odsutnih iz Zagreba u vrijeme skupljanja potpisa za potporu svojoj kandidaturi', stoji u priopćenju Bandićeva stožera.

14.5.2013.
17:21
RTL
VOYO logo

Aktualni zagrebački gradonačelnik i kandidat za još jedan gradonačelnički mandat Milan Bandić prijavio je danas Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) svog protukandidata, SDP-ovca Rajka Ostojića, tvrdeći da je prikupljajući potpise potpore svojoj kandidaturi koristio imena umrlih i osoba, koje tada nisu bile u Zagrebu.

Ostojića Bandić optužuje i da je do potpisa za kandidaturu došao prepisivanjem podataka sa spiska potpore njegovoj gradonačelničkoj kandidaturi 2009., kada je Bandić bio kandidat SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rajko Ostojić očito je koristio ime umrle osobe, odnosno njihova imena kao i imena osoba odsutnih iz Zagreba u vrijeme skupljanja potpisa za potporu svojoj kandidaturi", stoji u priopćenju Bandićeva stožera.

Bandić se pritom poziva na medijske članke koji su izvijestili o Ostojićevoj isprici zbog slanja pisma zahvale umrloj osobi za koju tvrdi da je potpisala potporu njegovoj kandidaturi, a DIP-u je poslao i navodno Ostojićevo pismo zahvale ženi koja je već duže vrijeme odsutna iz Zagreba, jer živi u Dominikanskoj Republici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima razloga da se vjeruje kako se radi o jednostavnom prepisivanju sa spiskova podataka potpore koja je meni – kao ondašnjem kandidatu za gradonačelnika grada Zagreba – dana 2009. godine", ustvrdio je Bandić u prigovoru DIP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike