borba za radnička prava / Štrajk ide dalje, šteta oko 5,2 milijuna kuna

Image
Foto: RTL

'U interesu je kompanije da se štrajk što prije završi zbog značajnih financijskih šteta koje uzrokuje, a one će, nakon (današnjeg) petog dana štrajka, biti veće od 5,2 milijuna kuna', stoji u priopćenju Uprave CA.

18.5.2013.
16:30
RTL
VOYO logo

Uprava Croatia Airlinesa (CA) izvijestila je danas da je u bilo kojem trenutku spremna nastaviti razgovore sa Sindikatom kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) i Hrvatskog sindikat prometnih pilota (HSPP) ako oni pokažu spremnost za prekid štrajka, procijenjujući da je do sada šteta od štrajka oko 5,2 milijuna kuna.

"U interesu je kompanije da se štrajk što prije završi zbog značajnih financijskih šteta koje uzrokuje, a one će, nakon (današnjeg) petog dana štrajka, biti veće od 5,2 milijuna kuna", stoji u priopćenju Uprave CA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava navodi kako ta dva sindikata ne pristaju na uvjete ponuđene aneksom kolektivnog ugovora, unatoč tome što im je Uprava Croatia Airlinesa ponudila maksimalne moguće ustupke.

Poslodavac zato smatra kako sindikati nisu voljni obustaviti štrajk i pristupiti daljnjim pregovorima, te nisu spremni učiniti nužne ustupke i barem djelomično odstupiti od svojih zahtjeva, kažu iz Uprave CA, dodajući da su sindikati uvjetovali prekidanje štrajka i nastavak pregovora produljenjem svih prava iz prijašnjega kolektivnog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je ugovorima o poslovnoj suradnji u prijevozu putnika između Croatia Airlinesa i članica Star Alliancea određeno da se letovi pod zajedničkim oznakama obavljaju zrakoplovima Croatia Airlinesa, odnosno zrakoplovima članica Star Alliancea, Croatia Airlines prihvatio je prijedlog Lufthanse, Austrian Airlinesa i SAS-a o privremenoj suspenziji objavljivanja zajedničkih oznaka na code share letovima, koji su planirani do 21. svibnja 2013., kažu iz Uprave CA.

Uprava ističe da tijekom industrijske akcije sindikata SKOZ i HSPP kompanija nije u mogućnosti ispuniti navedene odredbe u cijelosti, jer se dio letova mora obavljati zrakoplovima drugih kompanija te da je ovo još jedna u nizu negativnih posljedica štrajka pilota i kabinskog osoblja, kojom se Croatia Airlinesu uzrokuju značajna financijska šteta, ali i šteta ugledu kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da će se štrajk SKOZ-a i HSPP-a nastaviti i sutra, 19. svibnja, Uprava navodi da će se međunarodni i domaći redoviti letovi i dalje obavljati prema izmijenjenom redu letenja.

Očekuje se djelomični poremećaj prometa jer će se većina putnika prevoziti zrakoplovima Croatia Airlinesa prema redovnom redu letenja, a jedan dio putnika zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve informacije o smanjenom opsegu letenja i točan raspored svih letova objavljeni su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo